İlklerin resepsiyonu...

Cemil Çiçek'in ilk resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da hazır bulunurken, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 9.5 yıl sonra ilk kez resepsiyona katıldı

İlklerin resepsiyonu...
24'üncü dönemin ilk resepsiyonu ilklerle başladı

Başbakan Erdoğan, TBMM'deki 23 Nisan Resepsiyonu'na ilk kez eşi Emine Erdoğan'la birlikte katıldı

Erdoğan, 'Daha önce farklı şartlar olduğu için uygun değildi. Ama şimdi şartlar uygun olduğu için geldik' dedi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törene katılmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sürprizi TBMM'deki resepsiyonda gerçekleştirdi. İlk kez eşi Emine Erdoğan ile birlikte resepsiyona katılan Erdoğan, 'Daha önce farklı şartlar olduğu için uygun değildi, ama şimdi uygun şartlar oluştuğu için geldik' dedi.

DIŞARIDAN İYİ GÖRÜRSÜNÜZ

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin 'Eşinizle ilk defa geliyorsunuz' hatırlatması üzerine Erdoğan, şu karşılığı verdi: 'Daha önce farklı şartlar olduğu için uygun değildi ama şimdi uygun şartlar oluştuğu için birlikte geldik.' 'Diğer resepsiyonlara göre farklı bir heyecan var mı?' sorusuna ise Erdoğan, 'Onun değerlendirmesini, tespitini siz yapacaksınız. Sizler dışarıdan daha iyi görürsünüz. Biz içeride olduğumuz için tam göremeyiz' şeklinde cevapladı.

KATILIMINA 'GÜZEL' DEDİ

Erdoğan, komutanların da uzun bir aradan sonra ilk kez resepsiyona katılmasına ilişkin bir soru üzerine 'Buradalar değil mi? Güzel' ifadesini kullandı. Gecede yer almayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun tavrıyla ilgili olarak ise Başbakan, 'Onu bulun, ona sorun' yanıtını verdi. Erdoğan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da aralarında olduğu bazı isimlerle tokalaşırken, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin arkasından geçti. Erdoğan'ın, kalabalıkta Bahçeli'yi fark etmediği belirtildi. Erdoğan, resepsiyondan ayrılmadan Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Çiçek ile ayak üstü sohbet etti. Sohbetin ardından Çiçek ve Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ü birlikte uğurladı.

HER ŞEYİN BİR VAKTİ VARDIR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis'in 23 Nisan Resepsiyonu'nda iç ve dış politikaya ilişkin önemli mesajlar verdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 'eşli davet'ini şöyle değerlendirdi: 'Bu tür faaliyetlerin eşsiz olması pek normal değildi. Meclis Başkanı'mız doğru yapmış. Her şeyin bir vakti vardır. 'Resepsiyona 'eşsiz' katılan Gül'ün, sorulara verdiği yanıtlar özetle şöyle:

SÖZÜ OLAN VARSA GELİR SÖYLER
- ASKERİN KATILIMI: Silahlı Kuvvetlerimiz en önemli organlarımızdan biridir. Milli günlerde Silahlı Kuvvetlerimiz'in temsili çok önemli anlam ifade eder. O bakımdan çok memnuniyet verici ve onur verici.
- BDP'NİN ABD ZİYARETİ NORMAL: Bütün partiler zaman zaman Avrupa'da, ABD'de kendilerini daha iyi anlatmak için gayret sarfederler. Ben de partideyken yapmıştım. Bunu ayrıcalıklı bir olay olarak görmemek lazım. Zaten Büyükelçimiz kendilerini orada ağırlayacak. Dolayısıyla illegal bir faaliyet olarak görmemek gerekir.
- BARZANİ'NİN 'PKK, SİLAH BIRAKSIN' AÇIKLAMASI: Onlar da görüyor; silahlı mücadele bu dönemin mücadele şekli değildir. Söyleyecek sözü olan varsa gelir söyler.

24. DÖNEMİN İLK RESEPSİYONU

- 1 Ekim ve 29 Ekim'deki resepsiyonlar Van depremi ve terör saldırıları nedeniyle gerçekleştirilmediğinden dün akşamki resepsiyon 24. dönemin ilk resepsiyonu oldu.
- Başbakan Erdoğan'ın aksine bakanların eşsiz katılımı dikkat çekti. Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ve Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın eşsiz geldiği görüldü.
- Bazı milletvekillerinin eşsiz gelmesine karşın, bazılarının eşleriyle birlikte resepsiyona gelmeleri dikkat çekti.

CHP'Yİ ÜÇ İSİM TEMSİL ETTİ, ASKERLER MEYVE SUYU İÇTİ
- Resepsiyonda, hayatını kaybeden ünlü sanatçı Ayten Alpman unutulmadı. Alpman'ın 'Memleketim' şarkısı fonda çalındı.
- CHP'yi gecede sadece 3 isim temsil etti. Sinan Aygün, Salih Fırat ve Aykan Erdemir.
- Resepsiyonda alkollü içecek servisi de vardı. Ancak davetlilerin daha çok meyve suyunu tercih ettikleri görüldü. Uzun bir aradan sonra resepsiyona gelen komutanlar da meyve suyu içmeyi yeğledi.
- Resepsiyon çıkışı gazeteciler, Başbakanlık koltuğuna oturduktan sonra 'Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı çok beğeniyorum' diyen küçük başbakanın sözlerini Yıldız'a hatırlattı. Yıldız bunun üzerine gülümseyerek, 'Bir bağlantım yok, kendisini tanımıyorum ama tanışmak istiyorum' diye konuştu.

Tutuklu vekillerde göz çıkarmayalım
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de resepsuyonda gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularına şu yanıtı verdi:

- (Tutuklu vekiller): Bu sorunun çözülmesi için gayret gösterilmesini istiyoruz ama kaş yapayım derken göz çıkartmamak lazım.

İNTİKAM KOKUSU VAR:
-(28 Şubat soruşturması): Süleyman Demirel'i bu işin koordinatörüymüş gibi takdim etmek çok yanlış bir davranış. Her ne kadar 'biz intikamcı değiliz' demiş olsalar dahi intikam kokusu var.
- (Eşli resepsiyon ve türban): Hayat normalleşiyor. Güzel bir Türkiye'ye gidiliyor.

HANGİ MAÇ FİNAL:

- (Süper Final maçları): Hangi maçtan hangisi final kabul edilip şampiyon belirlenecek, inanın bir bilgim yok.
- (Beşiktaş-Yıldırım Demirören): Kulüp başkanımız Demirören Bey, her türlü görevi yapabilecek kabiliyette ve çapta bir şahsiyettir.
- (Çin lokantasında toplantı): Biz gidemiyoruz, bari Ankara'da restorana gidelim dedik.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ALTERNATİF KUTLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonu yerine Çankaya Belediyesi'nin etkinliklerine katılmayı tercih etti. Kılıçdaroğlu, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen '1000 Çocuk Korosu' konserine gelişinde çocuklarla beraber olmayı istediğini kaydederek, 'Onların şarkılarını, türkülerini, oyunlarını izleyeceğim. Bugün de çocuk bayramı. Dolayısıyla benim burada olmamdan daha doğal ne olabilir' dedi. Kılıçdaroğlu, Çiçek'e bir tavrının olmadığını da vurguladı.