Edirneli Romanlar Kutlu Doğum Programında Buluştu

Edirne’nin çeşitli mahallelerinde oturan romanlar kutlu doğum programı nedeniyle bir araya geldi.

Edirneli Romanlar Kutlu Doğum Programında Buluştu
Bu yıl 3. düzenlenen program Hacıumur Mahallesi’nde yapıldı.Tarihi Muradiye Camii’nin alt kısmında yapılan kutlu doğum programına romanların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindi namazı sonrasında Edirne Müftülüğü’nün görevlendirdiği din görevlileri tarafından Mevlid-i Şerif okundu,dualar edildi. Ardından çok sayıda roman kuruluşun oluşturduğu Edirne Roman Sevgi Hoşgörü ve Kardeşlik Platformu’nun desteğiyle yapılan etli pilav, tatlı ve ayran ikram edildi.Romanların Kutlu Doğum programına Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti İl Başkanı Müjdat Kahve ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı.

Mehmet Müezzinoğlu, Kutlu Doğum Haftası’nın ana temasının kardeşlik olduğunu hatırlatarak aynı ülkenin insanları, aynı inancın mensupları olarak kardeşliğin ön plana çıktığı bir atmosferi yaşadıklarını söyledi.

Dünden bu yana Edirne’nin birçok köyünde bu havayı teneffüs ettiklerini belirten Müezzinoğlu, “Bugün de bu mahallede roman kardeşlerimizle, kardeşliğin en güzel örneklerinin oluştuğu ve geliştirdiğimiz bir kutlu doğum merasimindeyiz. Emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Mahalle sakinlerinden İlhan Aleşgür, Sevgili Peygamberimizin Kutlu Doğumu’nu kutlamayı geleneksel hale getirdiklerini ifade etti.

Aleşgür, “Bu daha önceleri olmadığı için insanlar kutlu doğumu bilmiyordu. İnşallah bilmeyenlere duyurmaya çalışacağız. Sevgili peygamberimiz doğumu geleneksel hale getirilip her mahallede kutlanıyor. Her mahalleden kardeşlerimiz var. Örnek olmak istiyoruz.” açıklamasını yaptı.Mahalle sakinlerinden Erdem Güğümgüler ise Kutlu Doğum’unun üçüncüsü için mahalleli olarak bir araya geldiklerini dile getirdi.Muradiye Camisi yakınında oturdukları için Kutlu Doğum’un kendileri için çok önem taşıdığını anlatan Güğümgüler, çok sayıda romanın bir araya gelmesinden oluşan Edirne Roman Sevgi Hoşgörü ve Kardeşlik Platformu’nun kutlama programına destek sağladığını kaydetti.