Beyoğlu’nda ‘Çocuktan Gelin Olmaz’ Eylemi

Beyoğlu’nda toplanan ve aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu bir grup, küçük yaştaki kız çocukların evlendirilmesini protesto etti.

Beyoğlu’nda ‘Çocuktan Gelin Olmaz’ Eylemi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Taksim Meydanı’nda toplanan ve aralarında ünlü simaların da bulunduğu 50 kişilik grup, küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarına dikkat çekti. ‘Hayat Devam Ediyor’ adlı dizide küçük yaşta evlendirilen Hayat’ı canlandıran Meltem Miroğlu’nun da destek verdiği eyleme katılanlar ‘Çocuktan gelin olmaz’, ‘Evlilik-Evcilik, bir harf hayat değiştiriyor’ yazılı dövizler taşıdı. Grup adına bir açıklama yapan Perizat Demiraz, Türkiye’de 12-14 yaş arası 10 bin 484 çocuk gelin olduğunu söyledi.

Türkiye'de her üç evlilikten birinin çocuk yaşta yapıldığını öne süren Demiraz, "Çocuklarımız büyümeden önce eş, sonra anne oluyor. Aslında onlar çocuk. Oyun oynamak, gülmek, eğlenmek şeker yemek isteyen çocuklar. Ve biz burada çocuk yaşta evlendirilen yavruların yiyemedikleri şekerleri toplamak için buluştuk. Bu şekerleri toplayıp çocuk gelinlerin en yoğun olduğu illerin valilerine yollayacağız." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasın ardından grup, eyleme katılanlardan ve çevredeki vatandaşlardan küçük yaşta gelinlerin bulunduğu illerin valilerine gönderilmek üzere şeker topladı. İstiklal Caddesi üzerinde bir süre yürüyen grup, olaysız dağıldı.