Balya İlçesini Temsil Etti

Balıkesir'de bir yerel gazetenin 23 Nisan ile ilgili olarak düzenlediği şiir yarışmasına Balya Zübeyde Hanım Yatılı Bölge Okulu’ndan katılan Sümeyra Talay mansiyon ödülü alarak okulunun adını duyurdu.

Balya İlçesini Temsil Etti
Balıkesir Ekspres Gazetesi’nin 23 Nisan ile ilgili olarak düzenlediği Atatürk ve Çocuk konulu şiir yarışmasında Balya Zübeyde Hanım Yatılı Bölge İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğrencisi Sümeyra Talay mansiyona layık görüldü.

İlçelerden ödül alan tek öğrenci olmasıyla dikkat çeken Sümeyra Talay, öğretmeni Mehmet Eskitürk ile birlikte katıldığı ödül töreninde coşku yaşadı.

Başarısını artırmak için çok çalışacağını bildiren Talay, “Öğretmenim Mehmet Eskitürk benim şiirlerimin güzel olduğunu kendimi il genelinde ya da ülkemiz genelinde bir yarışmada denemem gerektiğini söylemiş ve bu şiir yarışmasından söz etmişti. Bunun benim için bir tecrübe olacağını ve bu yarışmaya katılmamız gerektiğini söylemişti. Ben öğretmenimi çok sevdiğim için onu hayal kırıklığına uğratmaktan korkuyordum ama bana cesaret verdi. Ben de neden bu küçük ilçemizden bir başarı olmasın diye düşündüm ve yarışmaya katıldık. Mansiyon ödülü aldım. Yine de mutluyuz. İlçemizin adını, okulumuzun adını duyurduğumu için mutluyum. Zaten bu benim ilk tecrübem oldu. Bundan sonra daha iyi dereceler alacağımdan eminim. Böyle güzel bir sosyal etkinlik düzenlediği için Balıkesir Ekspres Gazetesine şiirlerime güvendiği için ailem ve öğretmenime ayrıca bana destek olan şiirlerimi ilgiyle okuyan okul müdürümüz Hüseyin Özkan’a teşekkür ediyorum” dedi .
Kaynak: İHA