Adana'da 23 Nisan Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adana 5 Ocak Stadyumu'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, resmi araçla stat etrafında geçiş yaparak, halkı selamladı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nı kutlayarak başladığı konuşmasında, "Egemenliğin milletin kalbine nakşedildiği kutlu bir an olan bu güne gelinen süreçte, milletimizin tarih sahnesinden silinebilmesi için o günden bu güne kadar planlar yapıldığını, büyük milletimizin bu planları nasıl bozduğunu ve bu gün dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer aldığını artık hepimiz çok iyi biliyoruz" dedi.

Kutlamalarda öğrenciler 23 Nisan temalı şiirler okurken, bir öğrenci tarafından okunan 'Öğrenci Andı'na tüm stat eşlik etti. Daha sonra şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

6. Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosu eşliğinde, tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla başlayan geçit töreninin ardından, öğrenciler çeşitli gösteriler sundular. Kutlama etkinliklerine 'Water Water Everywhere' projesi kapsamında Adana'da bulunan Polonyalı, Letonyalı ve ABD'li öğrenciler de katıldı.

Misafir öğrenciler, beğenerek izledikleri kutlama etkinliklerine, sık sık tribünlerden eşlik ettiler .
Kaynak: İHA