Bakanların Sivas Temasları

AK Parti Sivas Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Sivas'a gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, il protokolü ile kenti gezdi.

Bakanların Sivas Temasları
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Sivas temasları kapsamında, partisinin 4. Olağan Kongresi'ne katıldıktan sonra, Sivas Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret ederek, Vali Kolat'tan kent hakkında bilgi aldı. Vali Ali Kolat da, Bakanlar Davutoğlu ve Yılmaz'a valilik binasının balkonundan kent meydanını izletti. Davutoğlu ve Yılmaz, daha sonra Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret ederek, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Ürgüp ziyaretin anısına Dışişleri BakanıDavutoğlu'na İrade-i Milliye kitabı hediye etti

Bakan Davutoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra kent merkezinde bulunan sosyal tesislerde çay içti. Kent merkezinde bulunan Çifte Minareli Medrese, Buruciye Medresesi ve Ulu Camii'ni gezen heyet, dün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Otobüs Birim Sorumlusu Hakan Tekaş'ın evine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra, helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu'nu daziyaret etti.

Bakan Davutoğlu ve İsmet Yılmaz temaslarından ardından kentten ayrıldı .
Kaynak: İHA