Arınç Kutlu Doğum Programına Katıldı

Nilüfer İlçe Müftülüğü ve Osmangazi Belediyesi'nin organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Peygamberimiz sadece Müslümanlar içerisinde değil bütün dünyada saygı gören bir insandır" dedi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkez'inde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Köktaş, Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve çok sayıda davetli katıldı.

Mustafa Demirci'nin ilahilerle eşlik ettiği gecede davetliler duygulu anlar yaşadı. Bursa'nın güzel insanlarının salonu olabildiğince doldurmasından duyduğumutluluğu dile gitiren Arınç, şöyle konuştu: "Özellikle hanım kardeşlerimizin ve küçük yavrularımızı burada görmek çok sevindirici. Herkes Peygamberimizi duymak onun aşkını ve sevgisini birlikte yaşamak için bizlerle kucaklaştığını görüyorum. Türkiye'nin her yerinde şu an etkinlikler düzenleniyor. Ama her geçen yıl etkinlikler güzelleşiyor. Katılımlar giderek artıyor. Düzenlenen programların bazılarına Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. Başbakan yardımcılarımız her fırsat bulduklarındaprogramlara katılıyor. Bana da Allah bu akşamı nasip etti" Hz. Muhammed'in (SAV) sadece Müslümanlar içerisinde değil, bütün dünyada başka dinlerin mensupları tarafından da çok saygı gören bir kişi olduğunu belirten Arınç, "Hamdolsun ki böyle bir peygamberin ümmetiyiz. Allah'a şükretmemiz lazım" dedi.

Programda "Peygamberimiz Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku" konulu söyleşi yapan Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, düzenlenen programlarda Peygamber Efendimizin arzusu olan, Cenabı Hakk'ın kardeş kıldığı müminleri hiçbir sınır, ırk, dil ve resmiyet farkı olmaksızın gerçekten gönülden özde kardeş kılmak olduğunu söyledi .
Kaynak: İHA