Ygs Bitlis Birincisi Değnek, “hayalim Doktor Olmak”

Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS)'’nda beş dalda Bitlis birincisi olan Selim Değnek, elde ettiği başarıda ailesinin, öğretmenlerinin ve Çağlayan Fen Dershanesi'nin büyük katkısı olduğunu söyedi.

Ygs Bitlis Birincisi Değnek, “hayalim Doktor Olmak”
Değnek, hayalinin ise tıp okuyarak doktor olmak olduğunu söyledi.

Bitlis Nurullah Eren Anadolu Öğretmen Lisesi ve Çağlayan Fen Dershanesi öğrencisi Selim Değnek, başarı sevincini ailesiyle paylaştıktan sonra üniversiteye geçiş için son maraton olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için Çağlayan Fen Dershanesi'ndeki derslerine ara vermeden devam eden Değnek, YGS 1, YGS 3, YGS 4, YGS 5 VE YGS 6 puan türlerinden birinci YGS 2 puan türünden ise Bitlis ikincisi olduğunu hatırlattı. Başarısının sırrının planlı ve programlı çalışmaya borçlu olduğunu kaydeden Değnek, “Sınav süresi boyunca öz güvenimden hiç taviz vermedim. Hep başaracağıma olan güvencim tamdı. Tüm bunlar bir araya gelince haliyle istediğim başarıyı elde ettim. Bu yüzden çok mutluyum. İnşallah LYS sınavında da büyük bir başarı elde edeceğime inanıyorum. Bu yüzden sonuçlar açıklandıktan hemen sonra derslerime hiç ara vermeden hemen LYS’ye hazırlanmaya başladım.” dedi.

Hayalindeki üniversitenin İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi olduğunu kaydeden YGS Bitlis birincisi, eğitimimin tamamladıktan sonra kendi memleketinde iyi bir doktor olarak görev yapmak istediğini sözlerine ekledi.Çağlayan Fen Dershanesi Müdürü Ahmet Şenol da YGS Bitlis birincisi olan öğrencileri Selim Değnek’in elde etmiş olduğu başarıdan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Dershane olarak gerek Bitlis, gerekse Türkiye genelinde yapılan tüm sınavlarda öğrencilerin başarılı olmaları için ellerinden geleni yaptıklarını, bunun sonucunda öğrencileri Selim Değnek’in 6 daldan 5’inde il birincisi 1’inden de il ikincisi olduğunu kaydetti.

Elde edilen başarıyı Bitlis halkına hediye ettiklerini ifade eden Şenol, LYS'de de başarı çıtasını yükseltmek için daha çok çalışacaklarını sözlerine ekledi .