Simav’da 7 Boyutlu Sinema

Yıllardır sinema hasreti ile yanıp tutuşan Kütahya Simav’a sinema 7 boyutlu geldi.

Simav’da 7 Boyutlu Sinema
Genç girişimcilerden Selçuk Çakın ile Mustafa Yaba’nın 30 Ağustos Caddesi üzerinde bir Cafe’de işletmeye açtıkları 7 boyutlu sinemanın ilk izleyicileri Belediye Başkanı Kasım Karahan, Belediye Meclis üyesi Zehra Akay, Simav Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Aydoğan ile Sarraf Hakan Avkıran oldu. Simav’da 7 boyutlu sinema salonunun açılışı için sade bir tören düzenlendi.

Açılış kurdelesini DP’li Başkan Kasım Karahan, DP’li Belediye Meclis üyesi Zehra Akay, Simav Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Aydoğan birlikte kesti.

Açılış töreninde Simav İlçe Emniyet Müdürlüğü Baş Komiseri Tayyar Arıkan’da hazır bulundu.

Başkan Karahan ilçede sinema hasretini 7 boyutlu sona erdiren işletmeci Selçuk Çakın ile Mustafa Yaba’ya teşekkür etti. Sinemasız günlerin sona erdiğini dile getiren Başkan Karahan, “Gelişen ve büyüyen Simav şanına yakışır bir sinema salonuna kavuşmuştur. Kendilerini kutluyorum” dedi.

4 kişilik salonda çok sayıda film çeşidi ile sinema severlere hizmet vermeyi amaçladıklarını dile getiren işletmeci Selçuk Çakın, “Sağa, sola, öne, arkaya ve her bir çapraz köşeye kesintisiz hareket edebilme kabiliyetine sahip koltuk platformumuz filmlerimizle tam bir senkronizasyon içerisindedir. Tek bir projeksiyon kullanılarak yakın mesafeden ve herhangi bir filtre kullanılmadan kaliteli görüntü alınabilmektedir. Kalitesiz plastik gözlükler yerine çok daha kaliteli ve projeksiyonla kablosuz olarak görüntü transferi yapabilen gözlükler kullanılmaktadır. Böylelikle daha net görüntü oluşumu sağlandığı için izleyiciye tam bir macera ve aksiyon keyfi sunulmaktadır” dedi.

7 boyutlu sinemaya ilçede en çok üniversiteli öğrenciler ilgi gösteriyor .
Kaynak: İHA