'Savcı, Hakim, Polis Sizden Asla Kontör İstemez'

Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şubesi, cep telefonuyla arayıp kendisini avukat, hakim, savcı, polis olarak tanıtarak para ve kontör isteyen kişilere karşı vatandaşları elektronik postalarla uyarıyor.

Emniyet tarafından 280 bin kişinin e-mail adresine gönderilen mektupta, bir emekli öğretmen, telefon dolandırıcılarının ağına nasıl düştüğünü şu ifadelerle anlatıyor: "Ben emekli bir öğretmenim. Setbaşı civarında alışveriş yaparken tanımadığım bir numara tarafından arandım. Telefondaki şahıs kendisinin Ankara Asayiş Şubesi'nden olduğunu söyledi.

Bekleterek beni müdüre aktaracağını söyledi.

Daha sonra telefonu başkası aldı ve bana, 'Sizin adınıza pek çok telefon numarası hattı alınmış ve hepsi ile görüşme yapılıyor. Sizi bu işten kurtarmamız için vereceğimiz telefon numaralarına kontör gönderin. Ancak kontör aldığınız makbuzları sakın kaybetmeyin, en yakın karakolagidin ve oradan bizimle irtibata geçerler ve paranızı geri alırsınız' dedi.

Ben de Ulu Cami karşısında bulunan büyük postaneye giderek bana verilen 16 ayrı telefon numarasına toplam 2 bin 880 TL tutarında kontör yükledim. Daha sonra da polis merkezine gidip makbuzları gösterdiğimde orada bulunan polisler dolandırıldığımı söylediler. Ben de elimdeki makbuzları ve telefon numaralarını görevli polislere vererek beni bu şekilde dolandıran şahıslardan şikayetçi oldum." Emekli öğretmenin başından geçen bu olayın ardından polis şu uyarılarda bulundu: "Emniyet görevlileri telefon ile arayarak bir olayı çözmediği gibi, vatandaşlardan da telefon aracılığı ile para kontör talebinde bulunmaz. Bu gibi durumlarda sizden para kontör talebinde bulunan kişilerin kesinlikle emniyet görevlisi olmadığını biliniz ve para kontör göndermeyiniz. Kullanmış olduğunuz cep telefonundan Emniyet görevlisi, Askeri rütbeli ve hakim-savcı konumundaki şahısların eşlerinin rahatsız edildiğini, taciz edildiğini, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarınısöyleyen kişilere aldanmayınız. Cep telefonundan arayarak hesabınızın terör örgütünün eline para transfer edildiğini ve vereceği güvenli hesap numarasına paranızı havale etmenizi isteyen kişilere inanmayınız. "
Kaynak: İHA