Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, Bu Göreve Asaleten Atandı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu'nun, YÖK'ün olumlu görüşü ile bu göreve asaleten getirildi.

İEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 10 yıldır üniversite bünyesinde bir çok yeni bölümün kurulmasında öncülük eden Prof. Dr. Baltacıoğlu'nun, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren vekaleten yürüttüğü rektörlük görevine, üniversite mütevelli hayatinin kararı ve YÖK'ün olumlu görüşü ile asaleten atandığı kaydedildi.

Prof. Dr. Baltacıoğlu, açıklamada, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin hedefleri doğrultusunda daha ileriye adım atmak için çalışacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Akademik başarıların yanı sıra üniversitemizin dünya üniversiteleri arasında gelmiş olduğu nokta bizim için çok önemli. Türkiye'de akademik olarak başarısını kanıtlayan, AKTS etiketi ile ödüllendirilen ilk vakıf üniversitesiyiz. Bologna sürecinde pilot üniversite olduk. Bu başarılarımızı ilerleyen dönemde de daha yüksek seviyelere taşıyacağımıza inanıyorum.''

-Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu-

Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme bölümünden 1969 yılında mezun olan Prof. Dr. Baltacıoğlu, 1975'te aynı üniversitede Pazarlama Yönetimi'nde doktorasını tamamladı. Gazi Üniversitesi'nden 1979'da doçentlik ve 1989'da profesörlük unvanını alan Prof. Dr. Baltacıoğlu, 1993-1999 yıllarında Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri yönetim kurulu başkanlık görevini yürüttü.

Oba ve Orsan Holding Genel Müdürlüğü görevlerini de üstlenen Prof. Dr. Baltacıoğlu, 2002'de İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine başladı.

Bu tarihten itibaren İEÜ'de akademik görevlerde bulunan Prof. Dr. Baltacıoğlu, 5 yıldır rektör yardımcılığı görevini yürütüyordu .
Kaynak: AA