Ortaca’da Turizm Haftasına Renkli Kutlama

Turizm Haftası kapsamında Ortaca Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Turizm Haftası etkinliliğini İlçeye bağlı Dalyan Beldesi’nde yapılan törenle kutlandı.

Ortaca’da Turizm Haftasına Renkli Kutlama
Yapılan Törende Naciye Tınaz tepe İlköğretim Okulu Öğrencileri ile H. Tınaz tepe Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri Halk Dansları Ekibi ve METEM Türk Halk Müziği Ekibinin katılımıyla yapıldı.Etkinliğe Dalyanlılar ve Dalyanda bulunan turistler ilgi gösterdi.

Yapılan Törene, Kaymakam Mustafa Gürdal, Garnizon Komutanı J. Yzb. Cumali Tosun, Belediye Başkan Vekili Cemil Durak, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, Emniyet Müdürü Selami Bıçakcı İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Naim Özer, Okul müdürleri sivil toplum kuruluşları,siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Protokol’ün yaptığı konuşmaların ardından öğrenci ve öğretmenler tarafından Folklor, Barşov gösterisi, Türkü ve Özgün Müzik konseri yapılırken, Barşov sırasında şişeleri kontrol edemeyen gösterici zor anlar yaşadı. Kutlamalarda son olarak bölgede bulunan oteller tarafından kurulan standlarda ücretsiz olarak yiyecek dağıtıldı. Yiyecek standlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi .
Kaynak: İHA