Kütahya ve Bazı İlçelerde Çeşitli Etkinlikler Yapıldı

Kütahya, Simav, Hisarcık ve Gediz'de Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.

Kütahya Bölge Yatılı Kuran Kursu'nda namaz çıkışı cemaate helva ikram edildi. Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen etkinliğe, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, Müftüsü Mustafa Üskülüplü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Çekiç, İl Müftü yardımcıları Ahmet Akyıl ve Nihat Kök ve vatandaşlar katıldı.

Takvacılar Camisi'nde pilav ve ayran, Ali Paşa Camisi'nde lokma tatlısı, Şehitler Camisi'nde pide ve lokma tatlısı ikramında bulunuldu.

İl Müftülüğü'nce din görevlilerinden oluşturulan ekip ise Huzurevi'nde barınan yaşlılar, Sevgi Evleri'nde koruma altında olan çocuklar ve hastanelerde yatan hastaları ziyaret ederek gül dağıttı.

Etkinlikler çerçevesinde Ali Paşa Camisi'nde de ''Sakal-ı Şerif'' ziyarete açıldı.

-Simav'da tasavvuf musikisi konseri

Simav Musiki Derneği, din görevlilerinin desteğiyle Özel Bahar Koleji'nde tasavvuf musikisi konseri verdi.

Dernek Başkanı Doğan Eren, etkinlik öncesinde yaptığı konuşmada, genellikle Türk sanat müziği konserleri verdiklerini, burada ilk kez bir tasavvuf musikisi konseri vermekten onur duyduklarını söyledi.

Pazarlar Müftüsü Kadir Ünal da tasavvufun gönüllerin sonsuz ve ilahi hazlara engel olan nefsi aşma gayreti olduğuna işaret ederek, ''Tasavvufun temelinde Allah sevgisi vardır'' dedi.

Müzik öğretmeni Volkan Aydın yönetimindeki Simav Musiki Derneği Tasavvuf Musikisi Korosu, Segah, Saba, Uşak ve Hüseyni makamında eserler seslendirdi.

Daha sonra, konuk sanatçı Orhan Çakmak tarafından tasavvuf musikisinin beğenilen eserleri yorumlandı.

-Sabah namazında ''Karanlıktan Aydınlığa'' etkinliği

Simav'da, tarihi Halil Ağa Camisi'nde sabah namazı sonrası düzenlenen ''Karanlıktan Aydınlığa'' başlıklı etkinlikte cemaate süt ve poğaça ikram edildi.

Cami İmam Hatibi Murat Karabulutlu, Kuran-ı Kerim'den ayetler okuduktan sonra yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılı ''kardeşlik yılı'' ilan ettiğini söyledi.

İnsanlar arasında kardeşlik duygularının gelişmesi halinde toplumda huzur, birlik ve beraberliğin üst seviyede olacağını ifade eden Karabulutlu, ''Biz millet olarak birlik, beraberliği ve kardeşliği tesis ettiğimiz zaman diğer Müslüman kardeşlerimiz de bizi güzel örnek alacak. Onlar da bizimle beraber Allah'ın ipine sarıldığında dünya insanlığı huzur bulacak, mutlu olacak, terör bitecek'' dedi.

Konuşmanın ardından, cemaate süt ve poğaça ikramında bulunuldu.

-Gözleme ve yemek ikramı

Simav'da TOKİ konutlarında yaşayan kadınlar, pişirdikleri gözlemeleri vatandaşlara ikram etti.

Mahalle halkından Güler Çağlar, burada yaptığı konuşmada, 20 komşu kadının bir araya gelerek gözleme pişirip ikram ettiğini dile getirerek, ''Allah yaptığımız hayırlarımızı kabul etsin. Hayrımıza ilgi gösteren herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.

Çağlar, bir gün süren gözleme hayrı için 6 çuval un ve 60 kilo sıvı yağ kullandıklarını ifade etti.

Kuşu beldesinde ise belediye öncülüğünde hayırseverlerce 4 bin kişiye yemek verildi.

Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine destek vermek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, ''Cumhuriyet Meydanı'nda halkımıza kavurma, etli pilav, helva ve cacık ikram ettik. Hayırımıza destek veren vatandaşlarımız başta olmak üzere davetimize katılarak bizi onurlandıran herkese teşekkürlerimizi sunuyorum'' dedi.

-Hisarcık'ta Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Hisarcık'ta, İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği yapıldı.

İmam Hatip Lisesi Müdürü Uğur Azrak, Belediye Düğün Salonu'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, Allah tarafından ''alemlere rahmet'' olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in getirdiği kutlu mesajın daha iyi anlaşılması ve onun onun örnek ahlakının rehber edinilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra, Hazreti Muhammed'in hayatından kesitler anlatılarak, sinevizyon eşliğinde şiirler okunup ilahiler söylendi.

Kütahya Anadolu Aile Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ekibinin sema gösterisiyle sona eren etkinliğe, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Ahmet Özenç, İlçe Müftüsü Mehmet Ceyhan, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çalışkan, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

-Gediz'deki etkinlikler-

Gediz'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, İlçe Müftülüğü'nce Ulu Cami'nde mevlit okutulmasıyla başladı.

Hazreti Muhammed için Kuran-ı Kerim'den ayetler okunarak hatim indirildi ve dualar edildi.

Din Görevlileri Derneği tarafından 4 bin kişilik hazırlanan etli pilav, helva ve ayran, Atatürk Parkı'nda vatandaşlara ikram edildi.

İlçe Müftüsü Mehmet Ali Değirmenci, yaptığı açıklamada, etkinliklere gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, ''Konferans için ilçemizi şereflendiren Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Doç. Dr. İsmail Karagöz, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun katılımları, din görevlilerimiz ve halkın iştirakiyle gerçekleştirdiğimiz yürüyüş, etkinliklerimizi renklendirmiştir. Etkinliklerimize katkı sağlayan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, Kutlu Doğum Haftasının tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini diliyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA