İğdır’da Mahalle İçerindeki Tüp Deposu Patladı

Iğdır’da bir evin bahçesindeki tüp deposunda meydana gelen patlama bütün mahalleyi ayağa kaldırdı.

İğdır’da Mahalle İçerindeki Tüp Deposu Patladı
Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi, Doğubayazıt Caddesi üzerinde bulunan Mehmet Ş. isimli şahsa ait olduğu belirtilen evin bahçesindeki tüp deposunda patlama meydana geldi. İlk patlamanın ardında 4 patlamanın daha olması bütün mahallede büyük panik yaşanmasına neden oldu.

Çevredeki iş yerlerinde bulun görgü şahitleri; bir anda bir patlama sesi duyduklarını, patlama etkisiyle büyük bir sarsıntı oluştuğunu, deprem olduğu düşünüp kendilerini dışarıya attıklarını, fakat ilk patlamanın ardından 4 patlama daha olduğunu belirttiler.

Olay yerine gelen polis, başka patlamaların olması ihtimaline karşı çevredeki bütün evleri boşaltarak güvenlik kordonu oluştururken, sağlık ekipleri ve ambulanslar olası bir yaralamaya karşı azır bekletildi. Yangın; itfaya ekiplerinin 1 saatlik müdahalesi sonucu olası bir facianın önüne geçirilerek söndürüldü.

Olayın; tüpleri araçlara yükleme sırasında çıkan kıvılcımların depodaki gaz kaçağının parlaması nedeniyle çıktığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı .
Kaynak: İHA