Birincioğlu, “23 Nisan Çocuklara Verilen Önemin Göstergesidir”

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, “23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir” dedi.

Birincioğlu, “23 Nisan Çocuklara Verilen Önemin Göstergesidir”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, “Cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 92. yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920, milletimizin var olma ve yok olma savaşını verdiği, haklarını kazanarak kendi kendine egemen olduğunu gösterdiği önemli bir tarihtir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ulusal egemenliğin ilan edildiği bu anlamlı günü, geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

En değerli varlığımız çocuklara, Ulusal Egemenliğimizin simgesi TBMM’nin açılışını bir bayram olarak armağan eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhuriyeti ilan eden birinci mecliste görev yapan üyeleri, Kurtuluş Savaşımızın kahramanı şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA