Antayalılara Klasik Müzik Şöleni...

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın klasik müzik konseri büyük ilgi gördü.

Antayalılara Klasik Müzik Şöleni...
Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salon'da birbirinden güzel eserleri sahnelediği konsere Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. Şef Antonio Pirolli yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, M. de Falla Üç Köşeli Şapka Süit-2, J. Rodrigo Gitar Konçertosu, M. Ravel Bolero gibi sevilen eserlerini seslendirdi. J.Rodrigo'nun Gitar Konçertosu'nu, solist Ayşegül Koca sundu. Konserin ikinci yarısında Fransız besteci M. Ravel'in en tanınmış eseri Bolero, klasik müzikseverler tarafından uzun süre alkışlandı.

Ayşegül Koca Antalyalıların gösterdiği ilgiden çok memnun olduğunu belirterek, "Rodrigo'nun yazdığı konçerto dünyada en bilinenlerden bir tanesidir. İnsanın ruhuna işliyor" dedi.

Sahnede her zaman heyecanlandığını söyleyen Koca, "Sahnede heyecan olması gerekiyor. Önemli olan kontrol altına almak. İzleyenlere hep en iyisin sunmaya çalışıyorum. O çaba bende hep heyecan yaratıyor. Seyirciden aldığım enerji, eserimi beğendirebildiğimi hissettim.Bundan sonraki hedefinin hocalık dışında solo kariyerine devam etmek olduğunu kaydeden Koca, orkestralarda da düet yapmak istediğini belirtti.

Konseri takip eden izleyicilerden Ercan Evran ise, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın kent için büyük bir kazanım olduğuna değinerek, "Her hafta konserlere katılmaya çalışıyorum. Burası bir değerdir. Burayı değerlendiremeyenlere üzülüyorum. Hiçbirimiz klasik müzikle doğmadık. Bugünkü kalabalık beni çok mutlu etti. Ama protokolünde bu sanatçıları yalnız bırakmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Bir diğer izleyici Gülümser Şahin de fırsat buldukça her hafta konsere geldiğini hatırlatarak, "Konserleri hep beğenerek izliyorum. Bugünde birbirinden güzel eserler seslendirildi. Bu güzel eserler, katılım sayısında da etkili olmuş. Önceden konserleri sadece yabancılar takip ederdi. Ama bugün tam tersi olmuş durumda. Gençleri de salonda görmek bizleri ayrıca mutlu etti" dedi.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası 27 Nisan Cuma günü AKM Aspendos Salonu'nda, Latin Senfoni, Pop ve Jazz Konseri ile Antalyalıların karşısında olacak .
Kaynak: İHA