Vali Öz, Koltuğunu Öğrenciye Devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Amasya Valisi A.

Vali Öz, Koltuğunu Öğrenciye Devretti
Celil Öz’ü ziyaret eden Mehmet Varinli İlköğretim Okulu öğrencisi Ömer Burak Kutanoğlu valilik koltuğunu geçici olarak devraldı. Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, okul müdürü Yalçın Yılmaz, sınıf öğretmeni E. Resmiye Töre ile öğrenciler Dilar Erzurumluoğlu ve Zülal Kayıran’ın katıldığı ziyarette valilik görevini devralan Ömer Burak Kutanoğlu konuşmasında, dünyada kutlanan tek çocuk bayramının Türkiye’de olmasının Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin bir kanıtı olduğunu vurguladı.

Amasya’da yaşanan trafik sıkışıklığı ve Yeşilırmak’ta kirlilikle ilgili endişeleri olduğunu söyleyen Kutanoğlu, engellilerin yaşadıkları sorunlara da değinerek, “Her insanın potansiyel bir engelli adayı olduğunun farkında olmalıyız. Sosyal devletin sağladığı her imkandan engelli vatandaşlarımızın da yararlanmasının sağlanması medeni bir ülke olmanın gereğidir” diye konuştu.

Kutanoğlu, ildeki yöneticilerle yapılan çalışmalar hakkında telefon görüşmesi de yaparken, eğitimde başarının yakalanması için öğrenci, öğretmen ve velilere bazı sorumluluklar düştüğünü hatırlattı.

Ziyaretin sonunda değerlendirmelerde bulunan Amasya Valisi A. Celil Öz, “Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Dünyada tek olma özelliği taşıyan çocuk bayramımız ve yapılan etkinlikler neticesinde çocuklarımızın gelecekte sorumluluklarının bilincinde olarak yaşayacaklarını düşünmekteyim. Özgüveni yüksek nesiller yetiştirdiğimizde, her alanda ülkemizin hızla kalkınacaktır” şeklinde konuştu.

Vali Öz, ziyaretin sonunda küçük misafirlerine hediyeler verdi .
Kaynak: İHA