Yaşlılar Bodrum’u Anlattı

Bodrum’da yaşayan veya ömürlerinin bir bölümünü Bodrum’da geçiren yaşlılar “Anılarla Bodrum Sohbetleri” konulu bir toplantı düzenledi.

Yaşlılar Bodrum’u Anlattı
Bodrum Belediyesi, Bodrum’un kültürel ve doğal dokusunu korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Anılarla Bodrum Sohbetleri” konulu bir toplantı düzenledi.

“Anılarla Bodrum Sohbetleri” toplantısının bu ayki konusu deniz oldu. Konu kapsamında Bodrum’da uzun yıllar denizcilik, balıkçılık ve süngercilik yapmış Bodrum büyükleri sırasıyla o dönemin Bodrum’unu, imkansızlıklar içinde yapmaya çalıştıkları meslekleri ve tazeliğini hiçbir zaman yitirmeyecek olan anılarını katılımcılarla paylaştılar. Zaman zaman hüzünlenen Bodrum büyüklerinin kimi anıları da salonda gülüşmelere neden oldu.

2007 yılında “Sözlü Tarih” çalışması ile bu projenin temelini atıp, Bodrum ve çevresinin yaşayan belleğini kayıt altına alma çalışmalarını başlatanlardan olan Nuran Yüksel’in açılış konuşmasını yaptığı sohbet toplantısının bu ayki konukları Sabri Zor, Birol Çakıroğlu, Mehmet Akbey, Halil İmbat Mehmet, Hasan Hüseyin Yılmaz, İsmail Güvenç, Mehmet Yavaş, Fenerci İbrahim Erdoğan, Şerif Öncü, Süleyman Denzihan, İsmet Özsarsılmaz, Mehmet Turgut Tekin ve Mehmet Aksona oldu .