Nevşehir’de Yeni Anayasa Paneli Yapılacak

Nevşehir’de siyaset ve akademi dünyasından isimlerin katılımı ile 'Yeni Anayasa' konulu panel düzenleneceği bildirildi.

Nevşehir’de Yeni Anayasa Paneli Yapılacak
Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Ahmet Belada, yaptığı açıklamada, “Merkezleri İstanbul’da bulunan 81 il dernek başkanı, yeni anayasa paneli düzenlemek ve sonrasında ortaya çıkacak metni, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve hükümet başta olmak üzere siyasi partiler ve kamuoyuna sunmak amacıyla biraraya gelerek 10 dernek başkanının üye olduğu bir komisyon kurdu. Komisyon üyesi içerisinde Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de bulunuyor. Komisyonun kararları doğrultusunda daha önce Rize’nin Güneysu ilçesi ile Çanakkale’de paneller düzenlendi.

Panellerin sonuç bildirgeleri de açıklandı. Üçüncüsü Nevşehir’de, dördüncüsü Bingöl’de yapılacak. Panellerin sonunda sonuç bildirgeleri yayınlanıyor. Panel programları tamamlandığında, ortaya çıkacak sonuçlar Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve hükümet başta olmak üzere siyasi partiler ve kamuoyuna sunulacak. Ülkemizin en önemli gündem maddelerinden birini oluşturan yeni, demokratik, çağdaş, bireyin hak ve özgürlüklerini güvence altına alacak anayasa için sivil toplum kuruluşu olarak katkı bulunmak amacımızdır.” diye konuştu.

Yeni Anayasa Paneli etkinliğine ülkenin seçkin akademisyenleri ve siyasetçileriyle birlikte AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve Nevşehirli olan ünlü hukuk profesörü Ersan Şen’in de iştirak ederek konuşma yapacaklarını kaydeden Belada, “İki gün sürecek panel için İstanbul ve Ankara’dan 300 civarında katılım bekliyoruz. Bir bu kadar da Nevşehir’den olacağını tahmin ediyoruz. Panelimize; Nevşehir Baro Başkanlığı, Ticaret Borsası Başkanlığı, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanlığı, Nevşehir Sanayici ve İş Adamları Derneği (NESİAD), Kapadokya Turizmciler Derneği (KAPTİD) ve Avanos Belediye Başkanlığı destek veriyor.” dedi .