Matematiğin Dahi Öğrencileri Ödüllendirildi

Batman'da her yıl geleneksel yapılan Batman Matematik Yarışması (BAMATYA)'nda derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

Matematiğin Dahi Öğrencileri Ödüllendirildi
Batman Özel İrfan İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen yarışma, öğrencilere matematiği sevdirme ve başarılı öğrencilerin uluslararası yarışmalara katılmasını teşvik etmeyi amaçlıyor. Özel İrfan İlköğretim Okulu tarafından her yıl düzenlenen Batman Matematik Yarışması sonuçları açıklandı. Yarışmada derece alan öğrencilere Yeni Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda düzenlenen programda ödülleri verildi.

Slayt gösterimi ardından programın açılış konuşmasını yapan Özel İrfan İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Özel, matematik yarışmasının amacı ve önemi konusunda kısa bilgi verdi. Başarılı öğrencileri tebrik eden Müdür Ahmet Özel, bu yıl 9.'su düzenlenen matematik yarışmasına merkez, ilçe ve köylerden olmak üzere yaklaşık bin öğrenci katıldığını, yarışma ile öğrencilere matematik sevgisi kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yarışmanın öğrenciler için bir antrenman niteliği taşıdığını söyleyen Özel, sınava katılan öğrencilere, teşvik eden tüm öğretmen ve öğrenci velilerine teşekkür etti. İlkokul öğrencilerinin koro eşliğinde şarkı söylemeleri ve miniklerin halk oyunları gösteriminin ardından ödül törenine geçildi. Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, sınavda dereceye giren öğrencilerin anne baba ve öğretmenlerini tebrik ederek ödüllerini takdim etti. Yoğun ilgi gören yarışmada öğrenciler ve öğretmenleri MP 3, NT mağazalarından hediye çeki ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Müzik ve halk oyunları gösterilerinin sunulduğu ödül töreni programına katılan veliler de çocuklarını yalnız bırakmayarak sevinçlerine ortak oldu .