Kütahya Valisi Kenan Çiftçi Açıklama Yaptı

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, ''Kütahya'yı el birliğiyle çok daha ilerilere hep beraber götüreceğiz'' dedi.

Çiftçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin iş sezonu açılışı dolayısıyla İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, titizlikle yürütülen karla mücadele çalışmalarından dolayı İdare yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür etti.

KÖYDES Projesi kapsamında ilde başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

''Geçen yıl afetlerle karşılaştık. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla bu afetlerden çok seri ve hızlı kalktık. Kütahya'yı bir aile olarak görüyoruz. Hepimiz bu ailenin fertleriyiz. Bu ailenin en küçük veya en büyük ferdinin ayağına diken batsa, hepimiz bu dikenin acısını hissediyoruz. Bu dikenin acısını azaltmak, o yükü kaldırmak için hepimiz omuz veriyoruz. Bundan dolayı yaptığımız tüm hizmetlerde 2011 yılında planlananın iki katını gerçekleştirdik. Kütahya'yı el birliğiyle çok daha ilerilere hep beraber götüreceğiz.''

İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş ise bu yıl kış mevsiminin yoğun kar yağışlı geçtiğini anımsattı.

İdare çalışanlarının yaklaşık 3 ay günün 24 saati gece gündüz demeden çalışarak tüm köy yollarını açık tuttuğunu anlatan Durmuş, şunları kaydetti:

''Geçen yıl 4 ilçemizi etkileyen deprem, su baskını gibi doğal afetlerle mücadele edilmiş olup, programa alınan işler yüzde 100 oranında gerçekleştirilmiştir. Bu yıl makine parkımızı yeni alacağımız modern iş makineleri ve araçlarla güçlendireceğiz. 2012 çalışma yılında alınan kararların hayata geçirilmesinde geçmişteki aynı heyecan ve özveriyle çalışan personelimize büyük görev düşmektedir. Temel hedefimiz köyde yaşayan vatandaşlarımızın hayat standardını ve yaşam kalitesini yükseltmektir. Şehirde ne varsa köylerimizde de onlar olacaktır.''

-Bu yıl İdare bütçesi 42 milyon lira-

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, bu günün, ekip çalışmasına dayalı arazi çalışmalarının yoğunlaştığı zaman diliminin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Bu yıl 230 bin litre akaryakıt harcanarak 12 bin 800 kilometre kar temizliği yapıldığı bilgisini veren Akkaya, şunları söyledi:

''2010'da İdaremiz ekipleriyle 164 kilometre asfalt yapılmışken, geçen yıl 320 kilometre asfalt yapılmıştır. 2010'da 26,5 kilometre onarım, geçen yıl 35 kilometre onarım, 2010'da bir köprü, geçen yıl 4 köprü, 2010'da 87 içme suyu projesi, geçen yıl 104 içme suyu projesi yapılmış, 2010'da yılında 14 bin 260 dekar, geçen yıl 16 bin 579 dekar saha sulamaya açılmıştır. 2010 yılında laboratuvarımızda 4 bin 150, geçen yıl 7 bin 587 toprak analizi, 2010'da 7, geçen yıl 13 kanalizasyon tesisi yapılmış, 2010'da 91, geçen yıl 134 maden ocağı ve iş yeri denetlenmiştir. Köylerimizde uygulanmak üzere geliştirilen proje sayısı da 5 iken geçen yıl 26'ya yükseltilmiştir. Bunların dışında eğitim, sağlık, tarım, kültür, spor gibi alanlarda finansman desteğimiz ilgili kurumlara geçen yıl da verilmiştir. Eğitime her yıl bütçemizin yüzde 20'sini ayırmaktayız. Geçen yıl bütçemiz 36 milyon lira olup, yüzde 111 oranında gerçekleşmiştir. Bu yıl bütçemiz ise 42 milyon liradır.''

Daha sonra, hizmetlerinden dolayı İl Encümeni üyeleri Musa Yılmaz, Ali Uysal, Celal Çelik, İbrahim Kılıç ve Mehmet Yıldız'a, Çiftçi, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Belediye Başkan Vekili Halil Toklu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan tarafından birer plaket, bazı İl Özel İdaresi çalışanlarına birer başarı belgesi verildi.