Edirne’deki Ses Bombasının Failleri Yakalandı

Edirne’de 6 Mart'ta patlatılan ses bombasını koyan şahıslar yakalandı.

Edirne İlhami Ertem Caddesi üzerinde bulunan bir market zincirinin giriş kapısı önüne konulan ses bombası, 6 Mart'ta gece saatlerinde patlamıştı. Olay yeri yakınlarında kimsenin olmaması muhtemel bir can kaybını önlerken marketin giriş kısmında önemli hasar oluşmuştu.

Olayın meydana geldiği andan itibaren şahısları yakalamak için çalışma başlatan Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimlik bilgilerini ve kaldıkları yerleri tespit etti. Tüm bilgilerin tamamlanmasının ardından operasyon için düğmeye basıldı. 29 Mart'ta Edirne merkezde şüphelilerin kaldığı değişik adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 5’i emniyetteki sorgunun ardından serbest bırakıldı, 2'si kadın 11 kişi ise adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 9’unun terör örgütü PKK/KCK, 2’sinin ise Devrimci Karargah Örgütü mensubu olduğu belirlendi.Polisin yaptığı araştırmalarda zanlıların, 5 Ocak'ta Medrese Alibey Mahallesi üzerinde 7 aracın kundaklaması, 500. Evler Polis Lojmanları bahçesine patlatmak amacıyla iki piknik tüpünün konulması olaylarının faili olduğu tespit edildi.
Zanlıların ayrıca İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde araç kundaklama olaylarına karıştığı, son olarak Diyarbakır’da yasaklanan nevruz kutlamalarına katıldığı ortaya çıktı.Gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalarda ses bombası yapımında kullanılan havai fişek, torpil, torpil ateşleme fitili, saçma bilyesi; piroteknik olduğu değerlendirilen yeşil, beyaz, siyah, gri tozlar bulundu.
Bunun yanında çok sayıda yasaklanmış ve toplatma kararı bulunan yayınlar, terör örgütü PKK/KCK ele başı Abdullah Öcalan’ı övücü yazılar, Diyarbakır’daki nevruz kutlamalarında Telekom'a ait yakılan aracın önünde çekilen fotoğraf dahil örgütsel görsel materyal, örgütsel içerikli flash disk ve CD, 5 adet dizüstü, bir adet masaüstü bilgisayar ele geçirildi.Terör örgütü PKK/KCK üyesi şahısların Edirne merkez ve bağlı ilçelerde üzerinde ad, soyad, açık kimlik ve adres bilgilerinin yazılı bulunduğu seçmen kütük listeleri bilgisayar ortamında bulundu. Listelerde Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşların isimlerinin özellikle işaretlendiği belirlendi .