Yeşilli'de Kutlu Doğum Coşkusu

Mardin'in Yeşilli ilçesi Müftülüğü ve Yeşilli Eğitim Severler Derneği işbirliğiyle Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Yeşili Sakarya İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen programa Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi üyesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi katıldı.

Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada 'Kardeşlik her şeyden önce bir söylem ve edebî bir kurgu değil, bir hukuk ve ahlaktır. İşte Ensar ve Muhacirler böyle bir kardeşliği yaşayarak ortaya koymuşlardır. Efendimiz(SAV), asabiyet ve menfaatin çelik ağını kırarak dilleri, renkleri, ekonomik imkânları, gelenek ve görenekleri farklı olmasına rağmen 'iyilik ve takvada yardımlaşan ' kardeşlerden örnek bir toplum meydana getirmişti. Kardeşlik kavramı, aynı anne-babadan meydana gelenlere hasredilemeyecek kadar kapsamlıdır. Kardeşlik, Yaratan 'ın bakışıyla insanı sevmektir. Yağmurun getirdiği rahmet gibi birbirimize rahmet olmaktır. Bir yerine binler olmaktır kardeşlik. Peygamberimizden gelen bir vefadır. ' ifadelerini kullandı.

Konuşmanın sonunda siyer, hadis, şiir, kompozisyon yarışmasında ve programa emeği geçenlere ödül verildi.

Ödül töreninden sonra Peygamber Efendimiz'in(SAV) Sakal-ı Şerif'i ve kabe örtüsü ziyarete açıldı. Yeşilli halkı tarafından Sakal-ı Şerif ve kabe örtüsüne yoğun bir ziyaret oldu.