Trakya'da Tek Köy Okulu 'bu Benim Eserimle' Ankara Yolunda

Tekirdağ’ın Malkara ilçesi Kozyörük beldesi İlköğretim Okulu öğrencilerinin "Bu Benim Eserim Projesi" ile katıldıkları sergi İstanbul de sona erdi.

Trakya'da Tek Köy Okulu  'bu Benim Eserimle'  Ankara Yolunda
İlköğretim Öğrencilerine Yönelik “Bu Benim Eserim” Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması’nın İstanbul Bölge Sergisi, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yapıldı ve Türkiye finaline katılacak yirmi eser belirlendi. Ödül törenine İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Projenin Asya Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fethi Çallıalp ve Avrupa Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özkol, sanatçı Emre Kınay, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ülke genelinde yaygınlaştırmak ve teşvik etmek amacıyla ülke genelinde başlattığı “Bu Benim Eserim” proje çalışmasında toplam 263 eser bölge sergisine katıldı.

Geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek ve onlara araştırmacı bir ruh kazandırmak hedefiyle yola çıkan “Bu Benim Eserim” proje çalışmasında eser sahipleri projelerini kurulan stantlarda ziyaretçilere anlatma fırsatı buldular.

Kozyörük İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu “KAY PRİT” isimli proje Bölge Sergisinde 263 eserden ilk 20 eser arasında yer alarak Ankara finallerine gitmeye hak kazandı.

Düzenlenen ödül töreninde öğrencilere ve Danışman Öğretmenleri Safiye Erdoğan’a ödüllerini İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız verdi. Tören sırasında duygulu anlar yaşandı .
Kaynak: İHA