Ortaca’da Kutlu Doğum Haftası Konferansı

Ortaca Müftülü tarafından Kutlu Doğum Haftası’nda Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı’nın katılımıyla “Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku” konulu konferans düzenlendi.

Ortaca’da Kutlu Doğum Haftası Konferansı
Ortaca Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliği: saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İstiklal Marşı’nın bitiminde ise, Merkez Cami İmamı Mevlüt Yavaş tarafından Kur’anı Kerim okundu.

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı tarafından verilen Konferansa Kaymakam Mustafa Gürdal, Ortaca Belediye Başkan Vekili Cemil Durak Dalyan Belde Belediye Başkanı Arif Sarı, Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı, İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, İlçede bulunan cami imamları ve müezzinleri ile çok sayıda bayan konferassa büyük ilgi gösterdi.

Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler; “ Kardeş olalım; sevelim, sevilelim. Bu Dünya kimseye kalmaz. İlçe Müftülüğümüz tarafından hazırlanan, 2012 Yılı Kutlu Doğum Haftası programına hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sevgili kardeşlerim çok değerli dostlarım; Diyanet İşleri Başkanlığımız, 1989 yılından beri her yıl programlar yaptığı, Kutlu Doğum Haftasını, saklı konular etrafında işlemeye çalışmaktadır. Bu vesileyle; 2012 Yılı Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması Hz. Peygamber, Kur’an ahlakı kardeşlik ahlakı ve hukuku olarak belirlenmiştir. Değerli kardeşlerim; bilindiği üzere akrabalar, toplumlar ve milletler bir kan bağından meydana gelmiştir. Yani, insanlık kan bağından oluşmuştur. Ancak; İslamiyet bununda ötesinde; toplumda sosyolojik manada bir zihniyet değişimi ve dönüşümünü gerçekleştirmiştir. Hedefimiz, kardeşliği sözde değil, özde yaşamak ve yaşananı kılmaktır. Bu vesileyle yapacağımız programın hayırlara ve hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ederken, siz değerli kardeşlerime katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor ve bu arada yoğun mesailerine rağmen, uzaklardan gelerek aramıza katılan ve bizi onurlandıran, Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürümüz Sayın Osman Tıraşçı Bey efendiye huzurlarınızda sizler adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı da, “Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku” konulu konferansında örnekler vererek anlattı. Konferansın son bölümünde ise, İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler tarafından konferansa katıldığı için teşekkür plaketi verdikten sonra daha önce ilköğretim Okulları arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA