Memur-Sen Malatya'da Bordro Yaktı

Memur-Sen Malatya İl Temsilciliği tarafından Soykan Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Memur-Sen Malatya'da Bordro Yaktı
Basın açıklamasını okuyan Memur Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, toplu sözleşme yasa tasarısı ile ilgili olarak kamu çalışanlarının haklarını alamadıklarını belirtip, ücret düşüklüğünden şikayetçi oldu. Kerem Yıldırım, eylem takvimlerini dile getirip, 25 Nisan Çarşamba, PTT önünde kitlesel basın açıklaması, akabinde faks gönderme eylemi yapacaklarını ifade etti.

Yıldırım, "Mayıs ayının ilk haftası Ankara'da tüm şube ve temsilciliklerimizin katılımıyla 'Büyük Ankara Eylemi' yapılacaktır. Unutmayalım ki hep birlikte olursak daha iyi sonuç alırız. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm kamu çalışanlarını eylemlerimize katılarak destek vermeye davet ediyoruz. Meydanlar bizi bekliyor" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından sonra ücret bordroları yakıldı. Yapılan anonsta, bin 600 TL'lik öğretmen maaş bordrosunun yakıldığı dile getirilirken, basın açıklamasına katılanlardan daha sonra Kızılay'ın kan toplama çadırına ve Mazlum Der'in aynı yerde yaptığı 28 Şubat post modern darbesi yapanların yargılanması için açılan imza kampanyasına destek vermesi istendi .
Kaynak: İHA