Engelsiz 23 Nisan

Bursa'da, 300 engelli çocuk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir heyecanla kutladı.

Engelsiz 23 Nisan
Engelli çocukların konseri davetlilerin alkışını toplarken, bebeklerin emekleme yarışında ise anneleri çocuklarıyla birlikte ter döktü. Bursa Düşünce Kulübü (BDK) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, 300'ü aşkın engelli çocukla birlikte kutladı. Barış Manço Kültür Merkezi'nde tertiplenen alternatif 23 Nisan etkinliğine katılan engelli çocuklar gönüllerince eğlenirken aileler arasında da zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Coşkulu gecede engelli çocuklar şiirler okuyup şarkılar söyledi.

Oldukça renkli kostümler içerisinde birbirinden güzel parodileri başarıyla sergileyen minikler salondaki kalabalığa renkli bir gece izletti.Neşenin ve hüznün doruk noktasına ulaştığı gecede zihinsel engelli bebeklerin emekleme yarışması da beğeniyle izlendi. 5 metrelik parkuru emekleyerek geçmeye çalışan bebekleri ve anneleri sahnede ter döktü. Uğur böceği kostümü giyen öğrencilerin şovu ilgiyle izlenirken, ilköğretim okulu öğrencilerin konseri de ayakta alkışlandı.

ENGELLİLERİN MUTLU GECESİ

Çocukların engelli olmasına rağmen 23 Nisan'ı doyasıya kutladığını belirten BDK Başkanı Ercan Yakut, engelli çocukların hayatlarında unutamayacakları bir gece yaşadığını söyledi.

Yakut, "İnsana ulaşmak, insanı yaşatmak, insanca yaşamak için çalışıyoruz. Dünya çocuklarının ülkemize gelip 23 Nisan coşkusunu yaşadığı bir dönemde bizim engelli çocuklarımızın bu güzellikten mahrum kalmasını istemedik. Her ne kadar fikri planda faaliyet gösteren bir kurum olsak da böylesine anlamlı bir sosyal faaliyetigerçekleştirmekten de mutluyuz. Zaten BDK engelsiz bir dünya için vardır ve var olacaktır" dedi.

AK Parti döneminde engelliler noktasında yapılanlara dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, "10 yıl öncesinde engelli kardeşlerimizin ne okul, ne iş, ne de tedavileri karşılanamıyordu. Engellilerimiz neredeyse eve mahkum bir hayat yaşıyorlardı. Şimdi o günler geride kaldı" dedi.

Keyifli geçen gece, BDK üyelerinin özel olarak hazırladıkları hediyelerin geceye katılan konuklarla birlikte çocuklara dağıtmasıyla son buldu .
Kaynak: İHA