Doğansu Kız YİBO Yenilendi

Patnos Doğansu Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)'nda yeniden düzenlenen atölyeler ve çalışma odaları törenle faaliyete geçti.

Doğansu Kız YİBO Yenilendi
Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi, kadın elinin değdiği her yerde başarılı sonuçlar alındığını söyledi.

Doğansu Kız YİBO'da resim, müzik, teknoloji tasarım atölyeleri ile beden eğitimi ve spor odası, dinlenme ve yeni yemek salonu düzenlenen törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu.Açılış kurdelesini Okul Müdiresi Abidet Gül ile birlikte kesen İlçe Kaymakamı; Fehmi Sinan Niyazi, okullarda özellikle YİBO 'larda bayan idarecilerin olmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Gül'ü gayretli çalışması nedeniyle tebrik eden Niyazi, YİBO 'larda çocukların ders dışı faaliyetlerde bulunmasının önemine dikkat çekti.

Niyazi, “Okulda yeni düzenlenen atölye ve odaların bu anlamda ciddi bir ihtiyaca cevap vereceğini umuyorum. Okul Müdürümüzün de bayan olması bizler ve çocuklarımız için bir avantaj, kısa zaman içinde bu değişikliklerin yaşanması bizi gerçekten mutlu etti, biz de okul idaremizi bu konularda yalnız bırakmayacağız ve her türlü yardımı yapmaya hazırız, bu vesileyle başta okul müdürümüz ve tüm idari personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra öğrencilerle Masa tenisi oynayan Kaymakam Niyazi, öğrencilerle yemek yedikten sonra okuldan ayrıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Eskin müdire hanımı bildiklerini ve özellikle tercih ettiklerini hatırlatarak, çalışmalarından dolayı okul idaresi ve öğretmenlerini tebrik etti.Doğansu YİBO'da görevli müdire Aidet Gül de spor ve sanat alanında önemli başarıları olduğunu kaydederek, sporda iki dalda il birincisi olup bölge elemelerine il adına katıldıklarını ve YİBO'lar arası ses yarışmasında il üçüncüsü olduklarını söyledi.

Gül, SBS sınavı için de öğrencilere yönelik destekleyici çalışmaları olduğunu ve kaynak temin etme yönünde öğrencilere yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.