Demir köprü yıkıldı

İzmir'de yapımı devam eden üst geçidin tonlarca ağırlıktaki zemin demir köprüsü, bir tırda taşınan beton makinesinin çarpması sonucu yola düştü.

Zafer Güneş'in kullandığı kullandığı 35 A 0208 plakalı tırda taşınan beton makinesi, Karşıyaka ilçesindeki Anadolu Caddesi'nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden üst geçidin zemin demir köprüsüne çaptı.

Çarpmanın etkisiyle tonlarca ağırlıktaki demir köprü monte edildiği yerden koparak yola düştü. Tırın genişliği nedeniyle yolda başka araçların geçiş yapamaması olası kazayı önledi.

Demir köprü, sağ şeritteki tırın hareketiyle yol kenarına çekilirken, yoldaki ulaşım devam etti.

Sürücü Zafer Güneş, taşıdığı beton makinesinin boyunun standartlara uygun 4 metre 75 santimetre boyunda olduğunu, olayın öncesinde Aliağa ilçesi yönünden gelirken bir çok üst geçidin altında rahatlıkla geçtiğini söyledi.

Güneş, yükünün çarptığı üst geçidin boyunun olması gerektiğinden alçak yapıldığını iddia ederek, ''İhraç edilecek beton makinesini limana taşıyordum. Bir çok üst geçidin altından rahatlıkla geçtim, bir şey olmadı. Bu üst geçidin altından geçerken ise taşıdığım yük çarptı. Köprü alçak yapılmış. Ben de dava açacağım'' diye konuştu.

Olay yerinde trafik polisleri tarafından kazayla ilgili işlem yapılırken, köprüde ve üst geçitte oluşan zarar nedeniyle de sürücü hakkında işlem yapılacağı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yayaların kullanımı için zemininde iki ayrı demir köprüden oluşan üst geçidin yapımı devam ederken, çarpmanın etkisiyle düşen demir köprünün vinçle kaldırılacağı bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor .
Kaynak: AA