Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal;
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, "Isı yalıtım malzemelerinin yanı sıra çeltikte de KDV oranının düşürülmesi hem üreticilerimizin hem de tüketicilerimizi mutlu edecektir" dedi.

KDV oranlarının pirinçte yüzden 8'den yüzde 1'e, ısı yalıtım malzemelerinde ise yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi ilin lokomotif sektörlerinden olan toprak sanayi ile birlikte ilin önemli bir geçim kaynağı olan çeltik üreticileri açısından büyük önem arz ettiğini dile getiren Başaranhıncal, "Bilindiği gibi ülkemizin kiremit ihtiyacının yüzde 35'i, tuğla ihtiyacının yüzde 16'sı Çorum İlimizde üretim yapan ve ilimizin en çok istihdam sağlayan sektörlerinin başında gelen toprak sanayi sektörümüzden karşılanmaktadır. Isı yalıtımında KDV oranının yüzde 8'e indirilmesi üreticilerimizin yanı sıra tüketicilerimizin de lehine bir uygulama olacaktır. Dün akşam yurdun büyük bir bölümünde etkili olan fırtına nedeniyle yaşanan olayların çoğunda, kiremit yerine alternatif olarak kullanılan diğer malzemeler rüzgarın etkisiyle savrularak insanlara ve çevreye zarar vermiştir. Bu bağlamda KDV oranındaki indirim, alternatif malzemelerin kiremit ve tuğla gibi doğal, sağlıklı ve güvenli ürünlerin önüne geçmesini zorlaştıracağına inanmaktayız" dedi.
Başaranhıncal, kısa bir süre önce açıklanan 4. teşvik paketi ile birlikte KDV indirimlerinin de konuşulduğu bugünlerde milletvekili Bağcı tarafından yapılan bu girişimi desteklediklerini belirterek, iş dünyası adına teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi .
