BDT'de 23 Nisan Etkinliği

Bursa Devlet Tiyatrosu , 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ''Çizmeli Kedi'' adlı çocuk oyununun prömiyerini yapacak.

BDT ayrıca, ''Karmakarışık'', ''Gönül Avcısı'' ve çocuk oyunu ''Alaaddin'in Sihirsiz Lambası''nı sahneleyecek.

Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın çevirdiği ''Çizmeli Kedi'' çocuk oyununun yönetmeni Berrin Kulya Balkanlar.

''Çizmeli Kedi'' adlı çocuk oyununun dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanlar yapıyor. Müzik yönetmenini Meltem Taşkıran'ın yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor.

Oyunun prömiyeri, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde 22 Nisan Pazar günü saat 14.00'te yapılacak.

Ray Cooney'in yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzun'un çevirdiği ''Karmakarışık'' adlı oyunun yönetmeni Kerem Atabeyoğlu.

İngiliz yazar Ray Cooney'in en komik ve en tempolu oyunu olarak bilinen ''Karmakarışık'', İngiltere hükümetinin Başbakan Yardımcısı Bay Philips'in, muhafazakar partinin sekreteriyle yapacağı bir gecelik kaçamakta yaşanan ilginç olayları anlatıyor. Ancak kaçamak, beklenmedik olaylara gebedir. Otel odasında bulunan bir ceset, trajikomik olayları beraberinde getirir. Bakan, doğacak skandalı önlemek üzere hemen özel kalem müdürünü yanına çağırır. Otel personelinin, sekreterin kocasının, bakanın karısının geceye dahil olmasıyla olaylar daha da karışır.

Oyun, AVP Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 21 Nisan'da saat 15.00 ve 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Diego Fabbri'nin yazdığı, Levent Ulukut'un yönettiği komedi oyunu ''Gönül Avcısı''nın, dekoru Işın Mumcu, kostümleri Gülümser Erigür, ışık düzeni Mehmet Yaşayan'a ait.

Emir Çiçek, Ecehan Şarman Çetinkaya, Rüyam Dirin ve Demet Oran'ın rol aldığı oyunda, bir erkeğin üç kadınla ilişkisi anlatılıyor. Oyunda, ''Bir adam aynı anda üç kadını sevebilir mi- Üç kadına birden, yalan söylemeden onlara sahip olabilir mi- Bu üç kadın birbirlerini tanıyıp, bu adamı kabul edebilirler mi-'' sorularının yanıtları aranıyor, kahramanın içine düştüğü durum yansıtılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 24 ve 25 Nisan'da saat 20.00'de seyirciyle buluşacak.

Harun Özer'in yazdığı, Ebru Kara'nın yönettiği ''Alaaddin'in Sihirsiz Lambası'' adlı çocuk oyununun dekor ve kostüm tasarımını Özge Akarsu, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Erdem Gündüz yapıyor. Cihan Büyükışık, Serap Uluyol Karanfilci, Ozan Sargın, Cansu Yılmaz, Özlem Altaş, Eray Soykan, Ali Pınar, Hayati Özen, Savaş Ak, Emre Sefer, Mutlu Dereli, Cem Korkmaz, Emre Yaşa, Adnan Tunalı'nın rol aldığı oyunda, kimsenin çalışmadığı, üretmediği, her şeyin bir dileğe bağlı olduğu, kimsenin hiçbir şey yapmadan istediklerinin önüne geldiği bir dünya konu ediliyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 23, 24 ve 25 Nisan'da saat 14.00'te sahnelenecek.

-Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu-

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ''Karagöz Dadım Olsana'' adlı gölge oyununu sahneliyor. Tayfun Özeren'in yazdığı ve sahnelediği oyun 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Gölge oyunu, bugün ve yarın saat 11.00 ve 14.00'te, Karagöz Müzesi Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Tiyatro, 25 Nisan Çarşamba günü saat 11.00 ve 14.00'te, ''Güliver Devler Ülkesinde'' adlı oyunu sahneye koyacak.

Şehir Tiyatrosu, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın kaleme aldığı, Ayşegül Çelik Şahin'in uyarlamasıyla Ertan Akman'ın yönettiği ve geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul bir kadının yaşamının komik bir dille anlatıldığı ''Kaynanam Nasıl Kudurdu'' adlı oyunu, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün, yarın saat 20.30'da, 21 Nisan Cumartesi ise saat 14.00'te sahnelenecek .
Kaynak: AA