AÜ'lü Dalgıçlar, Kemer'de Dalış Yaptı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) dalıcı ekibi, 6. Uluslararası Kemer Paris II Batığı Dalışı etkinliğine katıldı.

AÜ'lü Dalgıçlar, Kemer'de Dalış Yaptı
Birinci Dünya Savaşı’nda Antalya’da Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul ve bataryası tarafından batırılan Fransız savaş gemisi Paris II. anısına düzenlenen dalış etkinliğinin bu sene 6.sı yapıldı. Etkinliğe, Boğaziçi, ODTÜ, Uludağ, Akdeniz, Karadeniz Teknik, Bülent Ecevit ve Atatürk üniversitelerinden 3 yıldız yaklaşık 160 dalıcı katıldı.

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Tuğçe Şensurat, dalış etkinliğine katılmanın çok heyecanlı ve gurur verici olduğunu söyledi.

Atatürk Üniversitesi olarak Su Ürünleri Fakültesi’nden 2, Veteriner Fakültesi’nden bir profesör, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’ndan bir öğretim görevlisi ve 2 öğrenci olmak üzere toplam 6 kişilik bir ekiple dalışa katıldıklarını vurgulayan Şensurat, “Çok güzel bir ortamda 160 arkadaşımızla dalışlar yaptık. Dalışlarda Paris II batığını gezdik. Erzurum’da oluşturulan bir sualtı topluluğu ile bu etkinliğe katılmak bizim adımıza bambaşka bir duygu oldu. Erzurum ekibinde bulunan diğer arkadaşlar batığı ilk defa gördüler. Çok heyecan verici olduğunu söyledi ve dalıştan çok memnun kaldılar.” diye konuştu.