13 Şehitle İlgili Dava Başladı

Silvan'da 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili 1 albay, 1 binbaşı ve 1 üsteğmenin yargılanmasına başlandı

13 Şehitle İlgili Dava Başladı
Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan muvazzaf askerler ile mağdur sıfatıyla bazı askerler katıldı.
'DEŞİFRE OLMAMIZA RAĞMEN.. '


Mahkeme heyeti, olaydan sonra Silvan 4. Taktik Jandarma Tabur Komutanlığı görevinden alınan Binbaşı Milbay Şahin'i dinledi. Şahin, deşifre olmalarına rağmen saldırıya uğradıkları arazide tutulduklarını ileri sürdü.

'1-2 BÖLÜK DEĞİL, 2 TİM GİTMELİYDİ.. '

Alay Komutanı Albay Murat Toprak ise dönemin Jandarma Bölge Komutanına bölgenin arazi yapısının çok kötü olduğunu, oraya 1–2 bölük değil, 2 timin gönderilmesini teklif ettiğini, ancak bunun kabul edilmediğini iddia etti.

'ASKER YORGUNDU '

Duruşmada savunma yapan 1. Bölük Komutanı Üsteğmen Mehmet Emin Karagöz de iddianamede yer alan atılı suçlamayla ilgili olarak, zaafın kendisinden değil bölge komutanlarından kaynaklandığını ileri sürdü.

Karagöz, askerlerin çok yorgun olduğu halde çatışmanın yaşandığı bölgeye gönderildiğini iddia etti.

'KİMSE YARDIMA GELMEDİ '

Duruşmaya ''mağdur'' sıfatıyla katılan Astsubay Koray Demiroğulları da, çatışma esnasında kimsenin yardıma gelmediğini ileri sürdü.

''Mağdur'' sıfatıyla ifade veren diğer askerlerde, çatışma bölgesindeki komutanlarının bir zaafının bulunmadığını, yorgun oldukları ve destek gelmediği için bu kadar zayiat verdiklerini anlattı.

Mahkeme heyeti, 3 müşteki, 8 tanık ve 13 mağdurun ifade işlemlerinin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 14 Temmuz 2011'de teröristlerin düzenlediği saldırıda 13 asker şehit olmuştu.