Yeşilli'de Sera Projesinin Temeli Atıldı

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 25 dönüm arazi üzerine kurulacak olan sera projesinin temeli atıldı.

Ovaköy ve Kütüklü Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin uygulamakta olduğu '50 Aile 25 bin Metrekare Sera' projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Vali Yardımcısı Turan Erdoğan, Yeşilli ilçesi Kaymakamı Ediz Sürücü, İl Tarım Müdürü Mehmet Salih Söğüt katıldı.

Törende bir konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Söğüt, Ovaköy ve Kütüklü Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin uygulamış olduğu Sera Projesi bittiği zaman 50 kişiye istihdam oluşturacağını söyledi.

Söğüt, "Bölgede iş imkanı olmayan kadına iş alanı yaratmakta olup, kadının örgütlülüğü ve iktisadi anlamında üretime katkı sağlamış olacaktır." dediKurulacak olan serada Mardin ilinde pazara sürekli taze ürün çıkarma olanağı artacağını belirten Yeşilli Kaymakamı Ediz Sürücü ise "Birim alanda yüksek verim elde etmeyi sağlamak ve bölgemizde bu gibi tesislerin kurulması iş alanların artmasına ve ilimizde her mevsimde sebze üretimini sağlamaktadır. Bu nedenle bu tür girişimleri destekliyoruz." şeklinde konuştu