Tatlıses'e Saldırı Davasına Devam Edildi

Maslak'ta bir program çıkışı sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı olayına ilişkin 8'i tutuklu toplam 12 sanıklı davanın görülmesine devam ediliyor.

İfadesi Ankara'da talimatla alınan sanatçı İbrahim Tatlıses duruşmaya katılmadı. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı davasının ikinci duruşmasında tutuklu sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Murat Alagöz, Nazife Erdemir, Nihat Şimşek, Abdulvahap İş, Ruşen Mahmutoğlu ve Yunus Ayık hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan duruşmaya katılan olmadı. Önceki duruşmada iddianamenin kendisine tebliğ edilemediği için savunmasını hazırlamadığını söyleyen tutuklu sanık Ersin Altun, bugünkü duruşmaya kadar iddianameyi okuduğunu ve savunmasını da hazırladığını söyledi.

Tatlıses'e yapılan saldırı olayında tetikçilikle suçlandığını belirten Altun, savunmasını sözlü olarak yaptı. 2005 yılında Abdullah Uçmak ile Kandıra cezaevinde tanıştığını belirten Altun, kendi telefon numarasını Uçmak'a verdiğini söyledi.

Tahliye olduktan sonra Uçmak'ın, kendisini arayarak yanına çağırdığını belirten Altun, bunun üzerine İstanbul'daki evine gittiğini ve burada görüştüklerini söyledi.

Altun, bu ziyaretinde Abdullah Uçmak ve Yunus Ayık ile 2 gün İstanbul'da gezdiklerini anlattı. Tatlıses'e saldırı yapıldığı gün Yakacık'ta birahanede arkadaşlarıyla birlikte olduğunu, daha sonra yanına Yunus Ayık'ın geldiğini ifade eden Altun, o gece saat 01.30'da Gebze otogardan bindiği otobüs ile Bursa'ya geri döndüğünü açıkladı.

Abdullah Uçmak'ın gözaltına alındığını Bursa'da televizyondan öğrendiğini belirten Altun, annesinin evinde kaldığını söyledi.

Bir gün sonra da annesinin evine gece saatlerinde gelen polisler tarafından gözaltına alındığını belirten Altun, "Ben İbrahim Tatlıses'i vursam annemin evinde ne işim olurdu. Emniyette ifade vermek istedim ancak 'Biz alacağımız ifadeleri aldık' diyerek ifademi almadılar. Olay günü Abdullah Uçmak ile 3 kez telefonda konuştuğumuz söyleniyor. Bahsedilen telefon numarası bana ait değil. Ben o gün Abdullah Uçmak ile konuşmadım." diye konuştu.