Kutlu Doğum Programında İzdiham

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası programında izdiham yaşandı.

Yıldızeli Spor Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına ilçe merkezinden, beldelerden ve köylerden çok sayıda davetli katıldı.

Yaklaşık 200 kişilik salona bine yakın vatandaş gelince izdiham yaşandı. Tribünlere sığmayan vatandaşlardan bazıları yerlere otururken, bazıları ise programı ayakta izledi. Program özellikle kadınlardan yoğun ilgi gördü.

Program başlamadan önce Yıldızeli Belediyesi gelen misafirlere Hz. Muhammed'in hayatı ile ilgili kitapçık ve gül dağıttı.

Yıldızeli Müftülüğü ise Kur'an-ı Kerim ve çeşitli dini kitaplar hediye etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, hafız Turgay Dıvrak Kur'an-ı Kerim okudu.

Daha sonra bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Susam, yoğun katılımdan dolayı gösterdikleri ilgi için salonda bulunanlara teşekkür etti. Susam, "Peygamber Efendimizin gönüllerinizdeki sevgisine bugün bir kez daha burada hep birlikte şahit olduk. Davetimize icabet edip burada izdihamın yaşanmasına neden olan sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Susam'ın konuşmasının ardından katılımcılara 'kardeşlik' konulu sinevizyon gösterisi sunuldu.

Güneykaya Kur'an Kursu öğrencisi Sibel Ayazma'nın ağlayarak okuduğu 'Adın Geçer' adlı şiir ise dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz, 'Hz Peygamber, kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku' konulu bir konferans verdi. Doç. Dr. Karagöz, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler aktararak çektiği sıkıntılı günlere değindi. Karagöz ayrıca İslamiyet'te kardeşliğin önemine değinerek, bütün insanların Hz. Adem'den geldiğini, bu nedenle bütün insanların kardeş olduğunu, Arap'ın Arap olmayana, beyazın beyaz olmayana üstün olmadığını, Allah katında üstünlüğünsadece takva ile olabileceğini belirtti.

Karagöz'ün konuşmasının ardından plaket töreni ile sona eren programa; Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Selim Baş, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz, İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Susam, AK Parti İlçe Başkanı Zahit Doğan, İl Genel Meclis Üyesi Fikret Doğruyol, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA