Gürcistan'la Sınır Görüşmeleri Yapıldı

Gürcistan'ın Ahıska Valisi Laşa Çkadua, sınır görüşmeleri için beraberindeki heyetle Ardahan'a geldi.

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen'i makamında ziyaret eden Vali Çkadua, ''Her 2 ülke ve il arasındaki iyi ilişkiler için tüm çabalarımızı göstermeye devam edeceğiz'' dedi.

Çkadua, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğine dikkati çekerek, Ahıska yönetimi olarak buna tam destek verdiklerini belirtti.

Gelecekte ikili ilişkilerin daha da gelişeceğini vurgulayan Çkadua, ''Her iki ülke ve il arasındaki iyi ilişkiler için çalışma ve görüşmelerimiz sürdü, sürecektir. Biz bu anlamda tüm gayret ve çabalarımızı göstermeye devam edeceğiz'' dedi.

Ardahan valisi Mustafa Tekmen ise iki ülke arasındaki ilişkilerin dostane bir şekilde devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Aralık ayında hayata geçen kimlikle geçişlerle birlikte Türkgözü'nden, Gürcistan'a geçişler önceki yıllara göre üç katına çıktı. Bu da iki ülke halkının birbirini daha iyi tanıma, alışveriş yapma, ticaret yapma gibi konularda destek oldu. Biz de iki ülkenin mülki amiri olarak, iki ülke arasındaki giriş çıkışlarda yaşanan sorunları ortadan kaldırmak, kaldıramadıklarımızı da hükümetlerimize iletmekle yükümlüyüz. Şimdiye kadar uygulamanın başladığı günden itibaren hiç bir olumsuzluk yaşamadık.''

Üç yıllık görevi süresince Ahıska Valisi Laşa Çkadua ile yaptığı görüşmelerden hep olumlu sonuçlar aldığını ifade eden Tekmen, ''Çok sayıda yenilikler yaptık. Mesela Türkgözü Sınır Kapısı'ndaki çirkinlikleri ortadan kaldırarak, modern bir sınır kapısı oluşturduk. Aktaş Sınır Kapısı'nda önümüzdeki günlerde binaların yapımına başlanılacak ve en yakın zamanda Aktaş Sınır Kapısı da hizmete açılacak'' diye konuştu.

İki ülke arasındaki protokol görüşmeleri basına kapalı devam etti .
Kaynak: AA