Çizginin Ustaları Dpü'de Buluşuyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Levent Mercin, Geleneksel 6. Çizgi film-Animasyon Festivalinin 25-27 Nisan 2012-tarihleri arasında yapılacağını belirtti.

Çizginin Ustaları Dpü'de Buluşuyor
Mercin Çizgi Film-Animasyon Eğitimi alan öğrencilerin kendi yapımları olan canlandırma filmlerinin, alan uzmanları ve diğer katılımcılar tarafından izlenerek değerlendirilmesi; karşılaşılan eğitim sorunlarının belirlenmesi, çözüm önerilerinin getirilmesi, sektörün durumu ve sorunları ile eğitimdeki gelişmelerin ele alınacağı oturumların ve konferansların düzenlenmesi, seçkin çizgi film sunumlarının yapılarak hem eğitimin niteliğini arttırma hem de Dumlupınar Üniversitesinin tanıtımına katkı sağlanmasının diğer amaçları olduğunu ifade etti.

Çeşitli kısa metraj film gösterimlerinin yanı sıra değişik etkinlik ve sergilerin yer alacağı 6. Çizgi film festivaline çizginin tanınmış ustaları katılarak çalışmalarını izleyicilerle paylaşacaklar, workshop çalışması yapacak, seminer verecekler. 6. Çizgi film festivaline tanınmış karikatüristlerden İbrahim Özdabak da katılarak bir seminer verecek. Kerem Beyit ile Kenan Yarar’ın seminerlerini, Creatveink, Anima, Cordoba seminerleri izleyecek .
Kaynak: İHA