Bouffier Açıklaması

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Hessen eyaleti başbakanı Bouffier ve beraberindeki heyetle geçirdikleri iki gündür çok faydalı görüşmeler yapıldığını söyledi.

Vali Harput, Türkiye'ye yaptığı üç günlük gezi kapsamında, Bursa'ya gelen Almanya'nın Hessen eyaleti Başbakanı Volker Bouffier'in verdiği onur yemeğinde yaptığı konuşmada, ziyaretler kapsamında sadece ekonomik bağlantılar değil, gönül bağlarının kurulduğunu belirtti.

Ziyaretin kendileri içinde büyük anlamlar ifade ettiğini anımsatan Harput, ''Bu kısa süre içerisinde gerçekleşen organizasyondan memnuniyetimi ben de belirtmek istiyorum. Sayın Bouffier ve heyetleri bizim için çok özel konuklarımızdır'' dedi.

-''İşbirliğimizin başarılı olmasını diliyorum''-

Bouffier ise, üç günlük ziyaretleri kapsamında Bursa'da çok önemli temaslarda bulunduklarını hatırlatarak, Bursalıların kendilerine gösterdikleri yakın ilgi dolayısıyla mutlu olduklarını ifade etti.

İşbirlikleri çerçevesinde Bursa'nın çok güçlü bir bölge olduğunu gördüklerini anlatan Bouffier, şöyle devam etti:

''Bursa gerçekten çok önemli ve güçlü bir bölge. İlçesi olan Mudanya'da da çok güzel bir atmosfer içinde bulunuyoruz. Dün akşam da çok güzel bir atmosfer vardı. Bursa'da bir taraftan geleneğin, diğer taraftan da ilerlemenin çok önemli olduğunu görüyorum. Sonuç olarak işbirliğimizin başarılı olmasını diliyorum. Tüm katılımcılara, destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederim.''

Konuk Başbakan tarafından verilen onur yemeğine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve davetliler katıldı.

Yemeğin ardından Vali Harput, Bouffier'e ipek kravat hediye etti .
Kaynak: AA