Bakan Eroğlu, Balıkesir'de Üç Tesisin Temelini Atacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 20 Nisan 2012 Cuma günü Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, Ardıçtepe Barajı ve Büyükyenice Göleti ile müteferrik taşkın koruma tesislerinin temelini atacak.

Eroğlu ayrıca ağaçlandırma projelerini de başlatacak. Madra Çayı üzerinde inşa edilecek olan Ardıçtepe Barajı ile toplam 36 bin 480 dekar tarım arazisinin sulanması hedefleniyor. Kozderesi üzerinde inşa edilecek İvrindi Büyükyenice Göleti ile de Büyükyenice beldesine ait toplam bin 690 dekarlık tarım arazisi sulanacak. Arazilerin tamamının borulu sistemle sulanacağı proje tamamlandığında, yörede yılda dekar başına 1 milyon 352 bin liralık ilave katkı elde edilmesi planlanıyor.


Bakan Eroğlu, Balıkesir ziyareti kapsamında ayrıca Sındırgı ilçesi Yaylabayır beldesi Köyiçi Deresi ile Havran Barajı Yukarı Havza Islahı Erozyon ve Rüsubat Kontrolu Tesisleri'nin de temelini atacak. Sındırgı Çaygören Barajı Yukarı Havza Ağaçlandırması ve Erozyon Kontrolu ile Manyas Barajı Yukarı Havza Ağaçlandırması ve Erozyon Kontrolu çalışması da başlatılacak. Toplam 46 milyon 341 liraya mal olacak sulama, taşkın koruma ve ağaçlandırma projeleriyle 38 bin 170 dekar tarım arazisinin sulanması bekleniyor. Projeler kapsamında bir beldenin taşkınlardan korunması, ayrıca Havran, Çaygören ve Manyas baraj sahalarının ağaçlandırılması hedefleniyor .