21. Hasyurt Tarım Fuarı Açıldı

Antalya'nın Finike ilçesinde 21. Hasyurt Tarım Fuarı açıldı.

30 bin metrekarelik alanda kurulan fuar, üretici ve tüketiciyi bir araya getirdi. Fuarda 86 firma 170 stantta ürünlerini tanıtıyor. Bu yıl fuara 23 yeni firmanın daha katıldığı bildirildi.

4 gün boyunca fuarı 40 bin davetlinin ziyaret etmesi bekleniyor. Açılışta Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, fuarın 21 yıl boyunca her yıl düzenlenmesinde emeği geçen belediye başkanlarına teşekkür etti. Genç, "Fuarımızı 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere, 30 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştiriyoruz. Eski Hasyurt Belediye Başkanlarımızdan Azem Gökyar'ın gayretleri ile başladı.

Mahmut Esen ile olgunlaştırılan fuarımız bu gün geldiğimiz noktada sektöre önemli katkılar sağlamaktadır." dedi.

Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan da küçük bir alanda başlatılan fuarın en istikrarlı ve başarılı organizasyonlardan birisine dönüştüğünü belirtti.

Fuarda üretici ile tüketicinin direkt temas halinde olabileceğini ifade eden Görgülüarslan, burada en son teknoloji ve yeniliklerin sergilendiğini söyledi.

“Özellikle turizm ve tarımda Türkiye’yi yönlendiren bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu gün Türkiye tarım üretiminin yüzde 10’u Antalya’da yapılmaktadır. Zoru başaran çiftçimiz, başarılarını devam ettirmek zorundadır." diyen Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu ise acımasız rekabet koşulları tarım ve turizm çalışmalarına darbe indirmek isteyen unsurları harekete geçirdiğini belirtti.

Loğoğlu, sözlerine şöyle devame etti: "Geçtiğimiz günlerde, uluslararası bir çevre kuruluşu rapor yayınladı. Bu raporda, 22 farklı ürünümüzde ilaç kalıntılarına rastlandığını açıkladı.

Konuyu araştırdığımızda, sadece iki üründe standartların biraz üstünde kalıntı olduğu anlaşıldı." Açılışa Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Finike Kaymakamı Gökhan Gökhan Görgülüarslan, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belde belediye başkanları, kurum amirleri, Türkiye'nin değişik illerinden ziraat odası başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, firma temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

21. Hasyurt Tarım Fuarı 4 gün boyunca ziyaretçilere açık kalacak .