Psikiyatri Hastalarının Yaptıkları El Sanatı Ürünler Görücüye Çıktı

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH)’nde tedavi gören psikiyatri hastalarının yaptığı el sanatı eserleri vatandaşların beğenisine sunuldu.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen sergiden elde edilen gelirin, bir sonraki yıl yeniden yapılacak olan sergi harcamalarında kullanılacağı belirtildi.

Psikiyatri hastalarının yaptığı el sanatları arasında ahşap oyma tabureler, aynalar, süs eşyaları, resimler yer alıyor. BEAH psikiyatri servisinde tedavinin bir parçası olarak uğraş terapisi adı altında birçok kurs düzenledikleri bilgisini veren Başhekim Prof.Dr. Fazlı Erdoğan, “Bu tür kurslar psiko sosyal rehabilitasyonun bir parçası. Kısa vadede bir şeyler yapmak hastalarımızı mutlu ederken, uzun vadede tedaviye bağlılığı sağlıyor. Bu kurslarla hem hastamızı sağlığı açısından takipte tutuyoruz hem de atak sayılarını azaltmış oluyoruz.” diye konuştu.

Tedavi gören hastaların bir yıllık çalışmanın sonucunda çok güzel eserler ortaya çıkarttıklarını kaydeden Erdoğan, “Hastalarımız bütün emeklerini vererek bu çalışmaları ortaya çıkarıyorlar” diye konuştu.

Serginin geleneksel hale geldiğine de dikkat çeken Erdoğan, bu etkinliğin gelişmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Erzurum Halk Eğitim Merkezi öğreticilerinden Leyla Şenol da hastaların eğitimine katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Şenol, bu tür eğitim çalışmalarına destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Serginin açılışı Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, Mareşal Çakmak Asker Hastanesi Baştabibi Albay Abdurrahman Bakır ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından yapıldı.
BEAH fuaye alanında sergilenen eserler, 18 Nisan 'a kadar açık kalacak.