Keles'te Cami Yapımı İçin Çalışma Başlatıldı

Keles ilçesinde yeni cami yapımı için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Kemaliye köyünde, 1291 yılından kalma tarihi caminin depremler sırasında hasar görmesinin ardından yeni cami inşaatına başlandığı belirtildi.

İlçe Müftüsü Ali Eyhan, 1292 yılından kalma tarihi Osmanlı camisinin artık işlevini tam olarak yansıtmadığı için köye yeni bir cami yapılacağını belirterek, ''Yer tahsisinin ardından, önümüzdeki günlerde inşaat çalışmasına başlanacak'' dedi.

-Ödüllü yemek yarışması düzenlenecek-

Harmancık'ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, ödüllü yemek yarışması düzenlenecek.

Harmancık Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi önderliğinde düzenlenen yarışma börek, tatlı ve sarma kategorilerinde yapılacak.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Kaya, 2 Mayıs günü gerçekleştirilecek yarışmaya katılmak isteyenlerin 30 Nisan'a kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti.

-BESOB Harmancık'a Esnaf Sarayı kazandırma çalışmasına başladı-

Harmancık'ta, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından ''Esnaf Sarayı'' yapılması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

BESOB Başkanı Arif Tak, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş ve Harmancık Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadık Sevi belediye tarafından tahsis edilen alanda incelemelerde bulundu.

Tak, dağ ilçeleri içerisinde gelişmeye müsait olan Harmancık'a esnaf sarayı yapmak için çalışmalara hız verdiklerini belirterek, ''Belediye iş birliğiyle çalışmalara en yakın zamanda başlayacağız'' dedi.

-İmamlar hatıra ormanı oluşturdu-

Harmancık'ta görev yapan imamlar hatıra ormanı oluşturdu.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe merkezinde ve köylerdeki camilerde görev yapan müezzin ve imamlar tarafından ağaç dikim kampanyası gerçekleştirildi.

Harmancık Müftüsü Mehmet Öz, personelin desteğiyle hatıra ormanı oluşturmak istediklerini belirterek, ''Yeni fidanlar dikerek, ilçemizi daha da yaşanılabilir bir hale getirmek istiyoruz'' dedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin kan bağışı, vaaz ve yarışmalarla devam edeceği belirtildi .
Kaynak: AA