CHP Saruhanlı Genel Kuruluna Doğru

CHP Saruhanlı İlçe teşkilatının eski başkanlarından Zeki Bilgin, 21 Nisan Cumartesi günü tekrarlanacak seçimde aday olmayacağını açıkladı.

AA muhabirine açıklama yapan Bilgin, partinin birlik ve bütünlüğünü korumak adına adaylıktan çekildiğini ifade etti.

Yerel seçimlere kavgayla değil barış ortamında girmek, birlik ve bütünlüğün sağlanmasına katkıda bulunmak için böyle bir karar aldığını belirten Bilgin şunları söyledi:

''Bugüne kadar bana destek vermiş ve bundan sonraki süreçte de benden desteğini esirgemeyeceğine inandığım tüm partili, üye ve delege arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek arkadaşlarıma da çekişmeleri bırakıp küskünlükleri bitirmelerini tavsiye ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.''

Saruhanlı İlçe seçim Kurulu, CHP'nin 17 Mart'ta yapılan İlçe kongresinin ardından ilçe başkanlık seçimine ilişkin itiraz üzerine inceleme başlatmıştı.

Kurul, Zeki Bilgin'in de aday olduğu seçimde, İlçe Başkanı seçilen Muharrem Ekici'nin listesinde il delegesi adayı olan Ali Çakal'ın, seçimde sandık kurulunda da görev almasını Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı bularak seçimi iptal etmiş ve yenilenmesini kararlaştırmıştı .
Kaynak: AA