Bitlis Sanat Tiyatrosu, Gösterilere Devam Ediyor

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde kurulan Bitlis Sanat Tiyatrosu ekibi, kentte yaşanan tiyatro eksiğini gideriyor.

Ekip, kurulduğu günden bu yana sergilediği 2 çocuk ve 3 yetişkin oyunuyla, vatandaşların beğenisini kazandı.

Bitlis Kültür Merkezi'nde gazetecilere açıklama yapan Bitlis Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Gökmen Okdayan, iki yıl önce kurdukları tiyatro ekibiyle, 2 çocuk ve 3 yetişkin oyunu sahnelediklerini söyledi.

Son olarak Muammer Karaca'nın yazdığı ''Cibali Karakolu'' adlı tiyatro oyununu, 11 ay içinde hazırlayarak seyirciyle buluşturduklarını ifade eden Okdayan, şöyle konuştu:

''Muammer Karaca'nın yazdığı Cibali Karakolu adlı oyunu, yıllarca Nejat Uygur Tiyatrosu sahneledi. Bitlis Kültür ve Sanat Derneği'ne bünyesinde, 2010 yılında kurulan Bitlis Sanat Tiyatrosu olarak, değerli sanatçıya vefa borcumuzu ödemek için Cibali Karakolu adlı tiyatro oyununu hazırladık. Bu oyunumuzu bugüne kadar birkaç yerde sahneledik. Bu üçüncü yetişkin oyunumuz. Bugüne kadar çocuk oyunlarımızı, 120 seansla sahneledik. Bu büyük bir rekor. Bu oyunları 25 bin seyirci izledi.''

İki yıldır oyuncuların üstün bir performans sergilediğini belirten Okdayan, son oyunlarını 11 aylık bir çalışma sonucu hazırladıklarını kaydetti.

Oyunda Nejat Uygur tiplemesini oynayan Müslüm Güzeltaş'ın, yaklaşık 15 yıllık tiyatro deneyiminin olduğunu belirten Okdayan, Bitlis'te tiyatro konusunda bugüne kadar birçok sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Oyuncu Müslüm Güzeltaş ise, oyunda Nejat Uygur karakterini en iyi şekilde yansıtmak için çaba gösterdiğini dile getirdi.

Güzeltaş, şunları ifade etti:

''Duayenimiz ve üstadımız Nejat Uygur ile özdeşleşen Cibali Karakolu adlı oyunda komiser rolünü üstlendim. Ağır bir sorumluluk üstlendiğimi biliyorum. Bu karakteri en iyi şekilde yansıtmak için çaba göstereceğim. Ayrıca üstadımıza geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum. Bu oyunla, İzmir Menemen Tiyatro Festivali'ne davet edildik. Denizli'de düzenlenecek olan bir festival için de başvuruda bulunduk. Olumlu cevap alırsak festivale katılacağız. Ayrıca birçok ilde de oyunumuzu sahnelemeyi düşünüyoruz. Bunun için görüşmelerimiz devam ediyor.''
Kaynak: AA