Aile Eğitimi Çocuğa da Yansıyor

Sivas Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sebahattin Erbıyık, ''Aileler ne kadar eğitimli olursa çocuklar da hayata o kadar güzel ve anlamlı bakabiliyor'' dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde okul idarecileri ve yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen Baba Destek Eğitim Programı'na katılan Erbıyık, amaçlarının eğitimcilere emanet edilen çocukları, ailelerle birlikte geleceğe en iyi şekilde hazırlamak olduğunu söyledi.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı'nın çeşitli projeleri hayata geçirdiğini belirten Erbıyık, BADEP'in de bunlardan birisi olduğunu kaydetti.

İnsanın değişken bir yapıya sahip olduğunu ve çocukluk döneminden gençlik dönemine kadar eğitimcilerin ellerinde şekillendiğini ifade eden Erbıyık, şunları kaydetti:

''Biz bu çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için seferber olmuş durumdayız. Bize önceden insan yaşamında en önemli unsur hava su ve çeşitli vitaminler, besinler derlerdi. En kıymetli unsurların oksijen su ve besinler olduğunu söylerlerdi. Artık günümüzde çağ değişti, o kadar büyük gelişmelerle karşı karşıya kalıyoruz ki insan yaşamına etki eden bu unsurların yanına eğitimi de eklememiz gerekiyor. Eğitimsiz insanın hayatla buluşması, hayatını mükemmel şekilde idame ettirmesi son derece zor. O nedenle biz hem kendimizi hem ailelerimizi hem çocuklarımızı yetiştirmek için hepimiz sürekli bir eğitime tabi tutulmamız gerekiyor. Aileler ne kadar eğitimli olursa çocuklar da hayata o kadar güzel ve anlamlı bakabiliyor. Bu nedenle ebeveynleri çok güçlü şekilde çocuk bakımı, çocukların korunması, aile içi şiddet, aile içi hiyerarşi konularında eğitmek, güçlendirmek için, çocuklarımızın daha tertipli, daha düzenli aileler içinde yetişmesine imkan sağlamak için bu eğitimleri veriyoruz.''

BADEP programına konuşmacı olarak katılan Anne Çocuk Eğitim Vakfı BADEP Eğitimcisi İzzet Şengel de programla ilgili katılımcılara bilgi verdi .
Kaynak: AA