Thy'den Lodos Açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul Atatürk Havalimanı çevresinde etkili olan lodos rüzgarları nedeniyle yaşanan gecikmeler ile ilgili olarak resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde Atatürk Havalimanı'nda hava şartlarının oluşturduğu rötarlar yaşanmaktadır. Uzun süredir devam eden bu şartların özellikle bu hafta perşembe, cuma, cumartesi ile önümüzdeki iki hafta boyunca sürmesi beklenmektedir. Atatürk Havalimanı'nda normal şartlarda saatlik kapasite 55 iniş kalkıştır. Güneyli rüzgarlarda maksimum 42 iniş kalkış yapılabilmekte, zaman zaman gün içinde bu sayının altına da düşülmektedir. Havalimanında uçakların kalkışve inişte park yerine ulaşması için bekleme yapması apron trafiğini de etkilemektedir. Bu durum bagaj ve yolcunun terminale taşınmasını da aksatmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

YOLCULAR MAĞDUR OLUNMAMASI İÇİN UYARILDI

Lodos nedeniyle uçuşlarda gecikmeler yaşandığı ve alınacak tedbirler konusunda bir kriz masası kurulduğu ifade edilen açıklamada, "Zincirleme tehirlerin oluşmaması için yolcuların minimum seviyede etkileneceği biçimde iptal ve birleştirmeler yapılacaktır. Günlük 3 seferin üzerinde sefer yapılan noktalarda seferler birleştirilip geniş gövdeli uçaklarla uçuşlar gerçekleştirilecektir. Yolcularımızın önümüzdeki iki hafta boyunca uçuşları öncesinde seferlerin durumunu çağrı merkezimizden ve web sayfamızdantakip etmeleri önem arz etmektedir. Yaşanan sıkıntılar nedeniyle üzgün olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz" denildi

Kaynak: İHA