Sinop'ta Turizm Haftası Kortejle Başladı

Sinop'ta, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Sinoplu ünlü şahsiyetlerin kılığına giren tiyatro oyuncularının katıldığı yürüyüşü büyük ilgi gördü.

Sinop'ta Turizm Haftası Kortejle Başladı
Vali Dr. Ahmet Cengiz ve Belediye Başkanı Baki Ergül'ün de katıldığı kortej yürüyüşü Sinoplu Filozof Diojen heykeli önünden Belediye Bandosu eşliğinde başlayıp Sakarya Caddesi'nden devam ederek Valilik Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda son buldu. Yürüyüşe Sinop'ta metfun bulunan Seyyid İbrahim Bilal Hazretleri, Diyojen, Sinoplu Komutan Emir Tayboğa, Sinoplu Kıral Mitridates ve İlk Meclis Başkanı Sinoplu Şerif Bey'i temsil eden özel kostümlü Hayaller Tiyatrosu sanatçıları da katıldı.

Daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, turizmin insanların psikolojisine, sosyal yaşamına ekonomik görüş ve davranışlarına katkı sağlayan önemli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatarak, turizmin günümüzde bir lüks ve gösteriş tüketimi olmaktan çıktığını ve kitle tüketimi haline geldiğini söyledi.

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, dışarıda Sinop'a olan ilginin üst düzeyde olduğunu söyledi.

Sinop'ta turizmin geliştirilmesi konusunda önemli çalışmaların yapılacağını kaydeden Cengiz, bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Vali Cengiz, "Halkımızın, kurumlarımızın turizm bilincinin artması konusunda katkı yapmasını istiyoruz. Sinop, kültürüyle, bilgisiyle, görgüsüyle, tarihiyle, coğrafyasıyla, deniziyle, ormanıyla, kumsallarıyla turizmin her çeşidine elverişli bir ilimiz. Bundan Sinop yeterince istifade edebiliyor mu ya da turizm pastasından yeterince faydalanabiliyor mu? Ne yazık ki hayır. Bize miras kalan ilimizin bu turistik değerlerinin insanlıkla paylaşılması, Sinoplumuza da gelir kaynağı olarak geri dönmesi konusunda üzerimize düşen görevler var. Uzun vadeli ve sabırlı bir çalışma gerekiyor. Bu, ilimizde yıllardır yapılıyor. Sinop turizme yatkın bir il. Sinop'u bu kapsamda daha ileri sevilere taşımamız gerekiyor. Tabii bu konuda kurum ve kuruluşlarımıza düşen görevler yayında vatandaşımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza, işletmecilerimize büyük görevler düşüyor. Bu noktada çevre temizliğine önem vermemiz büyük önem taşıyor" dedi.

Kaynak: İHA