Sen Genel Başkanı Demirci Açıklaması

Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, ''Bugüne kadar uygulanmayan 7 Uzlaştırma Kurulu kararı uygulanmış olsaydı, kamu görevlilerinin bugün ortalama maaşları, almış oldukları şuandaki maaşın yaklaşık 348 lira daha üstünde olacaktı'' dedi.

Demirci, Konak Konya Mutfağı'nda düzenlenen istişare toplantısında, 12 Eylül'de referandumla başlayan Anayasa değişikliği sürecinin ardından, kamu çalışanlarının toplu sözleşme haklarıyla ilgili mevcut kanunda yapılması gereken düzenlemelerin, aradan 19 ay geçtikten sonra geçen hafta tamamlandığını savundu.

Toplu sözleşme masasında, işin ciddiyetinden taviz vermeden oluşturdukları haklı talepleri dile getireceklerini açıklayan Demirci, şunları kaydetti:

''Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi, tüm teşkilatlarıyla yapılan çalışmalarda talepleri 4 ana maddede toplamıştır. Bunlardan birincisi, kamu çalışanlarının içerisinde aynı hizmeti yürütenlerin eşit ve denklik kavramı içinde eşitlenmesini talep ediyoruz. İkincisi, kamu çalışanlarının devletin işinin sorumluluğunu üstlenen bireyler olduğunu düşünerek kendilerini ve ailelerini insanca yaşatacak temel ücret herkes için ortaya çıksın istiyoruz. Üçüncüsü, ülkemizde Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 87 sayılı sözleşmesinde belirlenen ve ülkemizde işçi sendikacılığında uygulanan üyeliği teşvik etmek adına sendika ikramiyesinin, toplu sözleşme ikramiyesi olarak sendika üyesi olan çalışanlara da hak silsilesi içinde verilmesini istiyoruz. Dördüncüsü, kamu çalışanlarının çalışma şartlarının düzenlenmesini istiyoruz.''

-''4B ve 4C'lilerin tamamının kadroya geçirilmesini istiyoruz''-

''4B ve 4C'lilerin tamamının kadroya geçirilmesini istiyoruz'' diyen Demirci, fazla mesai ücretlerinin bir liralarla değil, işçilerin toplu sözleşmelerinde belirledikleri gibi bir saatlik yevmiye bedeli olarak belirlenmesini istediklerini bildirdi.

Türkiye'de ikili, çifte standartlı bir sendikal uygulama istemediklerini, hak, adalet istediklerini ifade eden Demirci, ''Bugüne kadar uygulanmayan 7 Uzlaştırma Kurulu kararı uygulanmış olsaydı, kamu görevlilerinin bugün ortalama maaşları almış oldukları şuandaki maaşın yaklaşık 348 lira daha üstünde olacaktı'' diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti .
Kaynak: AA