Safranbolu'da Kutlamalar Başladı

Safranbolu'da, Turizm Haftası etkinlikleri düzenlenen programla başladı.

Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Kent Tarih Müzesi'nde düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, Safranbolu'nun ülke turizminde önemli bir yere sahip olduğunu ve bu günlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Bu şehirde görev yapıyor olamalarından dolayı çok şanslı olduklarını ifade eden Ünsal, ''Bu şehri bu şekilde bu günlere taşıyanları ve sonra koruyanları saygıyla anıyorum. Buna destek olanların önünde saygıyla eğiliyorum. Bu günü de yarınlara taşıyacak olanlara şimdiden sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum'' diye konuştu.

Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan de Safranbolu olarak uzun bir kış süreci geçirdiklerini, Safranbolu'nun her mevsim kendine özgü sunabileceği bir çok güzelliği olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Safranbolu'da turizmde hem kalite olarak hem de sayı olarak çok ciddi bir artış var. Bu büyük bir emeğin sonucu. Hem ilçe bazında, hem il bazında, hem ülke çapında, hem de uluslararası düzeyde Safranbolu'yu tanıtma adına büyük çabalar verildi.

Safranbolu kültür turizminde farklı bir tadı ve lezzeti olan bir yer. Bu bakımdan heyecanımızı kaybetmemiz gerekiyor.''

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da konuşmasında, fuarlara katılmanın önemine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

''Safranbolu, kültür turizmi yapan Türkiye'deki önemli merkezlerden birisidir. Kültür turizmi, turizmin zor alanlarından birisidir. Sunmuş olduğunuz veya sunacağınız değer, üretmiş olduğunuz veya üretebileceğiniz değil geçmişte üretilmiş olan bir değeri sunmaktır. Bunda en önemli husus korumacılıktır. Safranbolu gibi kültür turizmi yapan yerlerde, üretebilmekten ziyade koruyabilmek çok önemli. Bunun yanında tanıtım faaliyetleri çok önemlidir.''

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin de konuşmasında turizm alanında illerinde büyük gelişmeler yaşadıklarını ve çok önemli projelere imza attıklarını ve atacaklarını, turizm haftasını da il genelinde çeşitli etkinliklere kutlayacaklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Safranbolu Belediyesi kız folklor ekibi halk oyunları gösterileri sundu. Ardından Turizm Haftası dolayısıyla şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA